recept na brzinu

Kolač MEDENO SRCE sa džemom od kajsija: Ukusom vraća u detinjstvo, mirisom hipnotiše komšiluk (MERA NA ČAŠE)

0

Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!

Kolač medeno srce, sečen na pravougaonike i preliven topljenom čokoladom
Kolač medeno srce, sečen na pravougaonike i preliven topljenom čokoladomfoto: Maria Medvedeva/Shutterstock

Medeno srce je jedan od kolača koje su nam pravile naše bake i koji budi divna sećanja na spokojne dane, a ako uživate u spoju džema i čokolade – poslastica je kojoj je teško odoleti.

 

Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, ima tek nekoliko sastojaka, nisu vam potrebna jaja, a priprema je brza.

 

Sastojci:


Za kolač:

 

  • 2 čaše brašna
  • 1,5 čaša mleka
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kesice mlevenog cimeta
  • džem od kajsije po ukusu
  • Za glazuru:
  • 2 kašike ulja
  • 200 g čokolade za kuvanje


Priprema

 

  1. Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
  2. Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
  3. Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  4. Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
  5. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
  6. Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

Error in getting video.

 

makonda-tracker