Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!

Medeno srce je jedan od kolača koje su nam pravile naše bake i koji budi divna sećanja na spokojne dane, a ako uživate u spoju džema i čokolade – poslastica je kojoj je teško odoleti.
Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, ima tek nekoliko sastojaka, nisu vam potrebna jaja, a priprema je brza.
Sastojci:
Za kolač:
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kesice mlevenog cimeta
- džem od kajsije po ukusu
- Za glazuru:
- 2 kašike ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema
- Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
- Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
- Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
- Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?
( Glossy, T.S.R. )