Da biste dobili zasitan i sočan gulaš, ne morate da provedete mnogo vremena u kuhinji. Uz pravi recept, za kratko vreme ćete na stolu imati ručak za pamćenje.

Gulaš je jedno od jela koje nam je došlo iz mađarske kuhinje, a danas je među omiljenima na našim prostorima i čest izbor za ručak.
Pravi se i u posnim verzijama, ali gulaš najčešće pripremamo od svinjskog mesa, i to od buta, a rezultat je sočan i zasitan ručak po svačijem ukusu. Može se služiti uz krompir – kuvan, pečen ili pire, kao i uz makarone i špagete, a sve je popularnije i serviranje gulaša u hlebu.
U svakom slučaju, gulaš je s razlogom toliko omiljen, a može da se napravi vrlo brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 800 g svinjetine
- 5 glavica crnog luka
- 1 kašika masti
- 2 čena belog luka
- 400 ml soka od paradajza
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- so, biber i suvi začin
- lovorov list po ukusu
Priprema
- Zagrejte mast na tihoj vatri, pa na njoj propržite sitno seckan luk dok ne bude staklast.
- Dodajte svinjsko meso sečeno na kockice, pa dinstajte dok ne porumeni.
- Potom nalijte malo vode, tek toliko da meso ogrezne, pa poklopite i ostavite da se krčka. Po potrebi, dodajte još malo vode i povremeno pomešajte.
- Kada meso bude mekano, a sva voda ispari, ubacite začine i sitno sečen beli luk, pa dobro promešajte.
- Zatim pospite brašnom i dobro promešajte, pa ubacite papriku i opet promešajte.
- Nakon toga sipajte sok od paradajza i vodu po potrebi i ubacite lovorov list i promešajte. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok ne budete zadovoljni gustinom.
BONUS VIDEO
Kulinarski trik master šefa
( Glossy, T.S.R. )