neodoljivo

Kafanski gulaš za 30 minuta: Najlepše jelo od mesa koje se služi uz krompir, pire, testeninu... (RECEPT)

0

Da biste dobili zasitan i sočan gulaš, ne morate da provedete mnogo vremena u kuhinji. Uz pravi recept, za kratko vreme ćete na stolu imati ručak za pamćenje.

Svinjski gulaš s krompirom
Svinjski gulaš s krompiromfoto: Slawomir Fajer/Shutterstock

Gulaš je jedno od jela koje nam je došlo iz mađarske kuhinje, a danas je među omiljenima na našim prostorima i čest izbor za ručak.


Pravi se i u posnim verzijama, ali gulaš najčešće pripremamo od svinjskog mesa, i to od buta, a rezultat je sočan i zasitan ručak po svačijem ukusu. Može se služiti uz krompir – kuvan, pečen ili pire, kao i uz makarone i špagete, a sve je popularnije i serviranje gulaša u hlebu.


U svakom slučaju, gulaš je s razlogom toliko omiljen, a može da se napravi vrlo brzo i jednostavno.


Sastojci:

 

  • 800 g svinjetine
  • 5 glavica crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 2 čena belog luka
  • 400 ml soka od paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • so, biber i suvi začin
  • lovorov list po ukusu


Priprema

 

  1. Zagrejte mast na tihoj vatri, pa na njoj propržite sitno seckan luk dok ne bude staklast.
  2. Dodajte svinjsko meso sečeno na kockice, pa dinstajte dok ne porumeni.
  3. Potom nalijte malo vode, tek toliko da meso ogrezne, pa poklopite i ostavite da se krčka. Po potrebi, dodajte još malo vode i povremeno pomešajte.
  4. Kada meso bude mekano, a sva voda ispari, ubacite začine i sitno sečen beli luk, pa dobro promešajte.
  5. Zatim pospite brašnom i dobro promešajte, pa ubacite papriku i opet promešajte.
  6. Nakon toga sipajte sok od paradajza i vodu po potrebi i ubacite lovorov list i promešajte. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok ne budete zadovoljni gustinom.

BONUS VIDEO

Kulinarski trik master šefa

 

makonda-tracker