njami

Najlepši recept za kanelone s belim mesom: Sočan i ukusan ručak koji se sprema za manje od pola sata

0

U ovom obroku uživaju svi, od 3 do 103 godine, a domaćice ga obožavaju jer se brzo i jednostavno sprema 

foto: Shutterstock / Vladislav Chusov
foto: Shutterstock / Vladislav Chusov

Kaneloni su italijansko jelo koje se sastoji od velikih cevastih testenina (sličnih lazanjama, ali u obliku rolni) koje se pune različitim nadevima, prelivaju sosom i peku u rerni. Ovo jelo je popularno širom sveta i može se pripremiti na razne načine, u zavisnosti od ukusa i sastojaka.

 

Postoji mnogo varijacija kada je u pitanju punjenje kanelona. Neki od najpopularnijih nadeva uključuju meso (govedina, piletina, svinjetina), sir često uz spanać ili pečurke, ali mogu se praviti i sa povrćem, plodovima mora ili ribom.

Danas vam donosimo kanelone sa piletinom u preukusnom belom sosu od kojeg se bude sva čula.

 

Sastojci:

 

Za fil:

 

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • So, biber, suvi začin (po ukusu)
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka

 

Za bešamel sos:

 

  • 30 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • So, biber, malo muskatnog oraščića
UKUSNI KANELONI S PILETINOM SAVRŠEN IZBOR ZA SVAKI RUČAK
UKUSNI KANELONI S PILETINOM SAVRŠEN IZBOR ZA SVAKI RUČAK foto: Shutterstock / wideonet

Ostalo:

 

  • 12 kanelona (kupovni, suvi)
  • 100 g rendanog sira (mozzarella, gauda ili parmezan)

 

Priprema:

 

Pileće belo meso skuvajte, zatim ga sitno iseckajte ili izmrvite viljuškom.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju.

Dodajte piletinu, začine i pavlaku za kuvanje. Krčkajte nekoliko minuta dok se sve lepo sjedini. Sklonite sa vatre i umešajte rendani kačkavalj.

 

Suve kanelone napunite pripremljenim filom pomoću kašičice ili dresir kese.

 

Bešamel sos: U šerpi otopite puter, dodajte brašno i kratko propržite uz stalno mešanje. Polako dodajte mleko, neprestano mešajući da ne bude grudvica. Kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete gusti sos, zatim dodajte začine.

 

U vatrostalnu posudu sipajte malo bešamela na dno, poređajte punjene kanelone, pa ih prelijte ostatkom sosa. Pospite rendanim sirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne porumene.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom 

Error in getting video.

 

makonda-tracker