morate probati

Spolja hrskave, iznutra neodoljivo mekane: Najlepše domaće frulice sa sirom spremaju se lako & tope se u ustima

0

Njihova priprema zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svakog minuta provedenog u kuhinji.

Nešto najlepše što ćete probati
Nešto najlepše što ćete probatifoto: Shutterstock / Miljan Zivkovic

Frulice sa sirom su pravo malo čudo domaće kuhinje – hrskave spolja, a mekane i sočne iznutra. Uz miris svežeg testa i bogatog fila od sira, cela kuća se ispuni toplinom i domaćinskom atmosferom.

 

Ove frulice su savršene za doručak, večeru ili užinu, a uz čašu jogurta ili kefira postaju neodoljiv obrok.

 

Ako volite domaća peciva i želite da uživate u pravom, tradicionalnom ukusu, ovo je recept koji morate isprobati!

 

Sastojci za kore:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlake vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • Malo brašna za posipanje

Sastojci za fil:

  • 300 g sitnog sira 150 g feta sira
  • 1 jaje
  • 100 ml kisele pavlake
  • So po ukusu (ako je feta slana, može i bez soli)

Sastojci za premazivanje:

  • 50 g maslaca (otopljenog)
  • 1 žumance + 1 kašika mleka

 

Priprema:

 

  1. U posudu sipati brašno i so, pa postepeno dodavati mlaku vodu, ulje i sirće. Mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Oblikovati loptu, premazati je sa malo ulja, pokriti krpom i ostaviti da odmori 30 minuta. Nakon odmora, testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo rastanjiti oklagijom što tanje, a zatim pažljivo rukama razvlačiti dok ne postane gotovo providno.
  2. U posudi sjediniti sitan sir, izdrobljenu fetu, jaje i pavlaku. Sve dobro izmešati da se dobije kremast fil.
  3. Na jedan kraj razvučene kore staviti nekoliko kašičica fila i pažljivo uviti u tanku rolnicu, vodeći računa da krajevi budu lepo zatvoreni.
  4. Postupak ponoviti sa svim korama i filom. Složiti frulice na pleh obložen pek papirom i premazati ih umućenim žumancem i mlekom.
  5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene i postanu hrskave. Po želji, dok su još tople, premazati ih otopljenim maslacem za dodatnu mekoću i bogatiji ukus.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Raša i Seka komentarišu jelo

Error in getting video.

 

makonda-tracker