Njihova priprema zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svakog minuta provedenog u kuhinji.

Frulice sa sirom su pravo malo čudo domaće kuhinje – hrskave spolja, a mekane i sočne iznutra. Uz miris svežeg testa i bogatog fila od sira, cela kuća se ispuni toplinom i domaćinskom atmosferom.
Ove frulice su savršene za doručak, večeru ili užinu, a uz čašu jogurta ili kefira postaju neodoljiv obrok.
Ako volite domaća peciva i želite da uživate u pravom, tradicionalnom ukusu, ovo je recept koji morate isprobati!
Sastojci za kore:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašika sirćeta
- Malo brašna za posipanje
Sastojci za fil:
- 300 g sitnog sira 150 g feta sira
- 1 jaje
- 100 ml kisele pavlake
- So po ukusu (ako je feta slana, može i bez soli)
Sastojci za premazivanje:
- 50 g maslaca (otopljenog)
- 1 žumance + 1 kašika mleka
Priprema:
- U posudu sipati brašno i so, pa postepeno dodavati mlaku vodu, ulje i sirće. Mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Oblikovati loptu, premazati je sa malo ulja, pokriti krpom i ostaviti da odmori 30 minuta. Nakon odmora, testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo rastanjiti oklagijom što tanje, a zatim pažljivo rukama razvlačiti dok ne postane gotovo providno.
- U posudi sjediniti sitan sir, izdrobljenu fetu, jaje i pavlaku. Sve dobro izmešati da se dobije kremast fil.
- Na jedan kraj razvučene kore staviti nekoliko kašičica fila i pažljivo uviti u tanku rolnicu, vodeći računa da krajevi budu lepo zatvoreni.
- Postupak ponoviti sa svim korama i filom. Složiti frulice na pleh obložen pek papirom i premazati ih umućenim žumancem i mlekom.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene i postanu hrskave. Po želji, dok su još tople, premazati ih otopljenim maslacem za dodatnu mekoću i bogatiji ukus.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Raša i Seka komentarišu jelo