Niko ne može da odoli ovom specijalitetu.
Među tradicionalnim jelima domaće kuhinje na koja smo navikli i rado im se vraćamo svoje mesto definitivno je našla musaka.
Mada ukusna i hranljiva, mnogi izbegavaju da je prave jer zahteva dosta vremena i koncentracije, ali ne brinite.
Pronašli smo recept za "lažnu musaku" sa piletinom, koja je još sočnija od klasične, a priprema se lako i gotova je u tren oka!
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 4 pileća jaja
- 150 g pavlake
- 150 g tvrdog sira 500 g krompir
- 1 luk
- 150 g sirovih pečuraka
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 1 paradajz
- Malo biljnog ulja
- So, mleveni crni biber, mlevena slatka paprika po ukusu
Priprema:
-
Piletinu iseckajte na kockice pa stavite u posudu i dodajte jaja i dobro promešajte. Zatim sipajte pavlaku i opet dobro umešajte. Dodajte do, biber i tucanu papriku po ukusu pa pomešajte, pa dodajte i krupno rendani sir.
-
Stavite krompir da se kuva, a za to vreme iseckajte na sitno luk i propržite na ulju, zatim dodajte seckane šampinjone i propržite na luku uz mešanje.
-
Kada se krompir skuva izgnječite ga kao kada pravite pire, pa njime na punite po trećinu manjih vatrostalnih posuda. Pire prelijte pilećim mesom u jajima i pavlaci, pa odozgo dodajte propržene šampinjone. Isecite paradajz na kolutove i stavite ih odozgo kao poklopce. Najzad, preko paradajza pospite krupno rendani sir.
-
Ubacite u rernu da se peku na 180 stepeni oko 40 minuta. Nakon što se ispeče, možete poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?





