miris doma

Zdravo, a neodoljivo ukusno! Ovo je recept za najlepši zeleni potaž na svetu – tako kremast & miluje nepce

0

Njegova tekstura i bogat ukus oduševiće sve ljubitelje zdravih supa.

Ovo je najlepši potaž koji ćete probati
Ovo je najlepši potaž koji ćete probatifoto: Shutterstock/NoirChocolate

Zeleni potaž je idealan izbor za sve koji žele lagan, ukusan i hranljiv obrok prepun vitamina i minerala.

 

Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je tanjir pun svežine koji će osvežiti vaš dan. Bilo da ga pripremate za porodični ručak ili kao laganu večeru, zeleni potaž je uvek prava odluka.

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk, iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 tikvica, iseckana na kockice
  • 200 g brokolija, podeljenog na cvetove
  • 2 šake spanaća 1 krompir, oljušten i isečen na kockice
  • 1 l povrtnog bujona
  • 1 kašičica limunovog soka
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike pavlake za kuvanje ili grčkog jogurta (po želji)

 

Priprema:

 

  1. U dubljem loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte tikvicu, krompir i brokoli, pa pržite još 5 minuta uz povremeno mešanje.
  3. Sipajte povrtni bujon, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 15 minuta.
  4. Dodajte spanać i kuvajte još 2-3 minuta, dok spanać ne uvene.
  5. Sklonite lonac sa šporeta, pa uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke izmiksajte dok ne dobijete glatku kremastu supu.
  6. Po potrebi dodajte još soli, bibera ili limunovog soka za dodatnu svežinu.
  7. Servirajte toplo, uz dodatak pavlake za kuvanje ili grčkog jogurta za još kremastiji ukus.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pobedničko jelo

 

makonda-tracker