Pripremite se da oduševite i sebe i svoje najdraže ovom poslasticom koja osvaja na prvi zalogaj!
Ako ste ljubitelj turskih poslastica koje se pripremaju brzo i lako, ovaj slatkiš će vas oduševiti!
Bez pečenja u rerni i bez upotrebe jaja, pravi je izbor za sve koji žele da uživaju u bogatom kremastom ukusu bez komplikacija.
Sastojci su jednostavni, a rezultat je savršenstvo koje se topi u ustima.
SASTOJCI
- Kadaif (300 g)
- puter (40 g)
- šećer (3 kašike)
Krema:
- Mleko (1 litar)
- Brašno (1 šolja)
- šećer (1 šolja)
- puter (1 šolja)
- Vanila u prahu (1 kašičica)
- slatka pavlaka (200ml) Drobljeni orasi
- Čokoladni sos
- Mleveni pistaći
PRIPREMA
- Čistim makazama blago usitnite kadaif, ubacite ga u lonac i stavite na srednju vatru kako bi se malo prosušio i splasnuo. Zatim dodajte šećer i puter i nastavite da mešate na ringli dok kadaif ne dobije zlatkasto braon boju. Potom ga rasporedite ravnomerno po dnu pleha.
- U lonac sipajte litar mleka, brašno i šećer pa dobro umešajte. Stavite na srednju vatru i mešajte sve dok se ne zgusne.Pred kraj dodajte puter i vanilu u prahu, pa nastavite da mešate. Tako sjedinjenu gustu kremu ravnomerno prelijte preko kadaifa u plehu. Ostavite da se hladi u frižideru.
- Za to vreme, u jednoj posudi mikserom izmiksujte slatku pavlaku i kašiku šećera, sve dok se ne zgusne u sneg. Izvucite pleh iz frižidera i odozgo premažite dobijenim snegom. Zatim odozgo pospite drobljenim orasima, pleh okrenite horizontalno i kolač isecite na 6 jednakoih delova uzdužno, potom svaki od tih delova popreko podelite na pola, tako da ih sada bude 12.
- Komad po komad uvijajte s jednog kraja ka drugom tako da dobijete male slatke rolnice. Po želji odozgo pospite čokoladnim sosom, zatim dodajte mlevene pistaće i poslužite ih. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )