Savršen izbor za doručak ili večeru, pun pleh ukusnih zalogaja za tili čas
Ukoliko volite pite, a dosadile su vam one sa sirom onda je ova odličan izbor. Osim što je veoma ukusna za njenu pripremu vam ne treba više od pola sata, tako da nećete izgubiti ni mnogo vremena.
Priprema je veoma jednostavna, a najvažnije je da ispoštujete sve korake i nađete kore za pitu koje nisu pretanke. Takođe, što je kvalitetnije mleveno mesto to će i sama pita biti ukusnija.
Evo šta je potrebno za ukusne frulice kojiima na crtu ne može da stane ni toliko obožavani burek.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica luka
- malo ulja
- 200 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- malo bibera, aleve paprike, začina
Priprema:
Glavicu luka iseckajte i stavite da se dinsta, pa posle 2 min dodajte mleveno meso i začine. Prodinstajte 5,6 minuta dok ne promeni boju, pa sklonite sa vatre. Dok se meso dinsta u veću šolju pomešajte mleko, ulje i prašak za pecivo.
Kad je meso gotovo filujete kore. Jednu koru premažete sa 2,3 kašike mleka i ulja pa na jedan kraj stavite meso uz ivicu. Gledajte da ne bude mnogo mesa jer je samo jedna kora (2 cm širine, okvirno). Krenite lagano da rolate koru gurkajući je prstima lagano tako da ostane unutra šupljikava, da se ne slepi.
Ređajte frulice u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni oko 20 minuta na 220 stepeni. Kad porumeni izvadite i ostavite da se ohladi. Poprskajte malo vodom ali nemojte da prekrivate jer će tako ostati hrskava.
Bonus video:
Sremački salčići recept