Ako su vam se danas najavili gosti, a od juče vam nije ostalo ništa slatko ova tortica će raspametiti i vas i vaše goste
Kladdkaka je švedska čokoladna torta koja se sprema brzo i jednostavno i sve koji su istinski ljubitelji slatkiša ostavalja bez daha. Osim što je veoma ukusna mnogi je obožavaju i zbog toga što se sprema za nepunih pola sata.
Za njenu pripremu je potrebno samo sedam sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji. Za pravljenje će vam trebati okrugli kalup, a unutrašnjost torte treba da bude mekana i sočna.
Sastojci:
- 100 g putera
- 2 jaja
- 4 kašike kakaoa
- 90 grama običnog brašna
- 240 šećera
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C, ili 180°C ako imate rernu sa ventilatorom.
U jednoj posudi umutite jaja sa šećrom uz neprestano mešanje. Potom dodajte otopljeni puter. Umutite, pa zatim lagano malo po malo dodajte i suve sastojke, kakao, brašno, so i vanilin šećer.
Smesu sipajte u podmazan i kakaom posut kalup prečnika 23 cm i pecite 10-15 minuta u zavisnosti od rerne. Najlepša je kada je poslu
ite toplu ili prohlađenu. Odozgo je najbolje posuti prah šećer, mada može i topljena čokolada.
Bonus video:
Savršen recept za gulaš