Posle prazničnih gozbi, vašem stomaku je potrebna blaga, ali hranljiva obnova.
Domaća supa je idealan izbor za detoksikaciju organizma i vraćanje energije.
Ova topla i ukusna čarolija bogata je povrćem i prirodnim začinima, a njen lagani ukus prijaće i najosetljivijem stomaku.
Pripremite ovu supu i dozvolite vašem telu da se regeneriše na najukusniji mogući način.
Sastojci:
- 1 pileći karabatak ili prsa (može i bez mesa za vegansku varijantu)
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1/4 korena celera
- 1 tikvica
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka 1 svež paradajz ili kašika paradajz sosa
- Šaka svežeg peršuna i mirođije
- So, biber i kurkuma po ukusu
- 1 lovorov list
- 2 l vode
Priprema:
- Ako koristite meso, stavite ga u lonac sa hladnom vodom i pustite da provri. Skinite penu koja se stvori na površini i dodajte očišćen i prepolovljen crni luk, lovorov list, so i biber. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
- Dok se meso kuva, očistite i naseckajte šargarepu, koren peršuna, celer i tikvicu na sitne komade. Paradajz oljuštite i sitno iseckajte ili upotrebite paradajz sos. Dodajte sve povrće u lonac i nastavite kuvanje još 30 minuta.
- Pred kraj kuvanja, ubacite sitno seckani beli luk, peršun i mirođiju. Po želji, možete dodati i prstohvat kurkume za dodatni detoksikacioni efekat i lepšu boju supe. Kuvajte još 5–10 minuta.
- Izvadite meso (ako ste ga koristili), odvojite ga od kosti i vratite iseckano u supu. Po potrebi, dosolite i poslužite.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?
( Glossy, E.S. )