Ako želite da svojim ukućanima pružite priliku da uživaju u najlepšoj jagnjetini onda im spremite ovu na zlatiborski način i slušajte kako se dive vašem umeću

Vreme praznika je pred nama i sada je pravi trenutak da osmislite kako će izgledati praznična trpeza uoči Nove godine ili Božića. Ako volite jagnjetinu, idealno je da je ispečete neposredno pre ručka i da je poslužite dok je još topla.
Ipak, za njenu pripremu je potrebno malo više vremena zato je važno da se dobro organizujete i na vreme uradite sve. Ono što je najvažnije jeste ono što se radi pre pečenja, a to je da meso odstoji u mleku oko 2 sata.
Potrebno je:
- 1 kg jagnjetine
- 1 l mleka
- lorber
- ruzmarin
- 1, 5 kg krompira
- ulje
- 100 g kajmaka
- so

Priprema:
Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko 1,5 h. Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.
Bonus video:
Koja holivudska faca obožava da jede sarmu i pečenje?