na zlatiborski način

Kako da ispečete najbolje jagnjeće pečenje? Tajni sastojak daje joj mekoću, trik u pečenju koricu koja se lepi za prste

0

Ako želite da svojim ukućanima pružite priliku da uživaju u najlepšoj jagnjetini onda im spremite ovu na zlatiborski način i slušajte kako se dive vašem umeću 

RECEPT ZA JAGNJETINU NA ZLATIBORSKI NAČIN
RECEPT ZA JAGNJETINU NA ZLATIBORSKI NAČIN foto: Shutterstock / Cesarz

Vreme praznika je pred nama i sada je pravi trenutak da osmislite kako će izgledati praznična trpeza uoči Nove godine ili Božića. Ako volite jagnjetinu, idealno je da je ispečete neposredno pre ručka i da je poslužite dok je još topla.

 

Ipak, za njenu pripremu je potrebno malo više vremena zato je važno da se dobro organizujete i na vreme uradite sve. Ono što je najvažnije jeste ono što se radi pre pečenja, a to je da meso odstoji u mleku oko 2 sata.

Potrebno je:

 

  • 1 kg jagnjetine
  • 1 l mleka
  • lorber
  • ruzmarin
  • 1, 5 kg krompira
  • ulje
  • 100 g kajmaka
  • so

 

RECEPT ZA NAJLEPŠE JAGNJEĆE PEČENJE
RECEPT ZA NAJLEPŠE JAGNJEĆE PEČENJEfoto: Filippo Carlot / imago stock&people / Profimedia

Priprema:

 

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko 1,5 h. Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk. 

 

Bonus video:

Koja holivudska faca obožava da jede sarmu i pečenje?

Error in getting video.

 

makonda-tracker