Ako vam treba zanimljivo, a u isto vreme lako za pripremu i preukusno jelo, onda je najbolje da zapišete ovaj recept i 31. decembra ga pripremite za vašu porodicu.
Sastojci:
- pileće grudi u crevu
- lisnato testo
- kečap
- majonez
- mocarela
- organo
- 1 žumance
Pripema:
Bilo koje lisnato testo stavite kao podlogu. Zatim njega premažite majonezom i kečapom ili samo jednim namazom, ako želite.
Nakon toga ili narendajte ili tanke deljke pilećih grudi u crevu naređajte. Zatim dodajte malo origana, ili nekog drugog začina.
Zatim u krajeve od jelke, pošto ćete izrezati testo tako da od njega dobijete jelku, dodajte mocarelu.
Kada nafilujete donji deo testa preklopite ga drugim testom. Zatim jedan vrh isecite na trougao, koji će biti vrh vaše piza-jelke, a zatim prosecite nekoliko "grana" koje ćete uvrnuti kako bi se lakše razdvojile.
Zatim žumancem premažite jelku i stavite da se peče na 180 stepeni dok ne purumeni.