Bez pečenja

Slani rolat od oblandi gotov za 15 minuta: Ideja za posluženje na BOŽIĆNOJ TRPEZI koja se pamti (RECEPT)

0

Hladno predjelo mnogima je omiljeni deo praznične gozbe, a ovaj neodoljivi domaći rolat sa šunkom i kiselim krastavcima biće po svačijem ukusu.

Slani rolat sa šunkom (ILUSTRACIJA)
Slani rolat sa šunkom (ILUSTRACIJA)foto: Elena Hramova/Shutterstock

U jeku praznične sezone, pred Badnji dan i Božić, proverenih recepata nikad dosta, a ako su još uz to i praktični – ne oduzimaju mnogo vremena i materijala, reč o jelu koje zaista vredi probati!


Među takvima su i brzi rolati od oblandi, koji mogu biti i slatki i slani, a danas vam predstavljamo rešenje za slano posluženje od pavlake, majoneza, suhomesnatog i krastavčića.


Na trpezi za Božić ovaj rolat će izgledati dekorativno, a ukus mu je fantastičan!

Sastojci:

 

  • 2 oblande
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g šunke
  • 100 g suvog vrata
  • malo susama
  • majonez po po potrebi
  • kisela pavlaka
  • kiseli krastavčići po ukusu


Priprema

 

  1. Stavite u vlažnu krpu dve oblande kako biste ih kasnije lakše umotali.
  2. Iseckajte sitno šunku, suvi vrat, kačkavalj i kisele krastavčiće.
  3. Najpre namažite jednu oblandu pavlakom, pa majonezom, a potom poređajte pola pripremljene količine šunke, suvog vrata, kačkavalja i krastavaca.
  4. Polako i pažljivo urolajte oblandu, pa ponovite isto i s drugom i ostatkom sastojaka.
  5. Potom pospite susamom (po želji ga možete zapeći), a možete da dodate i rendani kačkavalj

Stavite u frižider da se stegne, pa posle dva-tri sata slobodno secite na kriške.

 

BONUS VIDEO

KAKO PREŽIVETI JANUAR? Dve Nove godine, Božić, slave, zimski raspust, odmor...

.


 

 

makonda-tracker