Hladno predjelo mnogima je omiljeni deo praznične gozbe, a ovaj neodoljivi domaći rolat sa šunkom i kiselim krastavcima biće po svačijem ukusu.
U jeku praznične sezone, pred Badnji dan i Božić, proverenih recepata nikad dosta, a ako su još uz to i praktični – ne oduzimaju mnogo vremena i materijala, reč o jelu koje zaista vredi probati!
Među takvima su i brzi rolati od oblandi, koji mogu biti i slatki i slani, a danas vam predstavljamo rešenje za slano posluženje od pavlake, majoneza, suhomesnatog i krastavčića.
Na trpezi za Božić ovaj rolat će izgledati dekorativno, a ukus mu je fantastičan!
Sastojci:
- 2 oblande
- 200 g kačkavalja
- 300 g šunke
- 100 g suvog vrata
- malo susama
- majonez po po potrebi
- kisela pavlaka
- kiseli krastavčići po ukusu
Priprema
- Stavite u vlažnu krpu dve oblande kako biste ih kasnije lakše umotali.
- Iseckajte sitno šunku, suvi vrat, kačkavalj i kisele krastavčiće.
- Najpre namažite jednu oblandu pavlakom, pa majonezom, a potom poređajte pola pripremljene količine šunke, suvog vrata, kačkavalja i krastavaca.
- Polako i pažljivo urolajte oblandu, pa ponovite isto i s drugom i ostatkom sastojaka.
- Potom pospite susamom (po želji ga možete zapeći), a možete da dodate i rendani kačkavalj
Stavite u frižider da se stegne, pa posle dva-tri sata slobodno secite na kriške.
BONUS VIDEO
KAKO PREŽIVETI JANUAR? Dve Nove godine, Božić, slave, zimski raspust, odmor...
.