ukus je čaroban

3 vrste najlepših prazničnih bombica – kremaste su & neodoljivo slasne, a priprema je izuzetno jednostavna!

0

U nastavku vas očekuju tri recepta koja će doneti osmeh na svačije lice.

Donosimo 3 najlepše vrste slatkih kuglica
Donosimo 3 najlepše vrste slatkih kuglicafoto: Sergei Leto/Shutterstock

Praznični dani donose neodoljivu toplinu doma i ukusan miris poslastica koji nas okuplja za trpezom.

 

Slatke bombice su savršen izbor za sve prilike – jednostavne su za pripremu, efektne na tanjiru i očaravaju ukusom.

 

Bilo da ih pravite kao poklon za voljene ili dodatak svojoj prazničnoj trpezi, ove male poslastice obavezno će impresionirati svakog gosta. 

 

1. Čokoladne kokos bombice

 

Čokoladne kokos kuglice su jedne od omiljenih
Čokoladne kokos kuglice su jedne od omiljenihfoto: Montypeter/Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosovog brašna (+ za valjanje)
  • 150 g otopljene čokolade
  • 100 ml slatke pavlake 2 kašike šećera u prahu
  • Ekstrakt vanile po želji

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte mleveni keks, kokosovo brašno i šećer u prahu.
  2. Dodajte otopljenu čokoladu, slatku pavlaku i ekstrakt vanile, pa sve sjedinite dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Oblikujte male loptice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.
  4. Ostavite u frižideru da se stegnu najmanje 2 sata pre serviranja.

 

2. Rum bombice sa suvim voćem

 

Ovo su neobične i ukusne kuglice
Ovo su neobične i ukusne kuglicefoto: Fascinadora/Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g suvih šljiva
  • 100 g suvih kajsija
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 kašike meda
  • 50 ml ruma
  • Kakao prah za valjanje

 

Priprema:

  1. Sitno iseckajte suvo voće ili ga usitnite u blenderu.
  2. Dodajte mlevene orahe, med i rum, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Oblikujte loptice i uvaljajte ih u kakao prah.
  4. Čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru do serviranja.

 

3. Bombice od lešnika i bele čokolade

 

Sastojci:

 

Priprema:

  1. Otopite belu čokoladu sa maslacem na pari ili u mikrotalasnoj.
  2. U otopljenu smesu dodajte mlevene lešnike i med, pa dobro izmešajte.
  3. Ostavite smesu u frižideru 30 minuta da se stegne.
  4. Oblikujte loptice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
  5. Čuvajte u frižideru do služenja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova!

 

makonda-tracker