U nastavku vas očekuju tri recepta koja će doneti osmeh na svačije lice.

Praznični dani donose neodoljivu toplinu doma i ukusan miris poslastica koji nas okuplja za trpezom.
Slatke bombice su savršen izbor za sve prilike – jednostavne su za pripremu, efektne na tanjiru i očaravaju ukusom.
Bilo da ih pravite kao poklon za voljene ili dodatak svojoj prazničnoj trpezi, ove male poslastice obavezno će impresionirati svakog gosta.
1. Čokoladne kokos bombice

Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g kokosovog brašna (+ za valjanje)
- 150 g otopljene čokolade
- 100 ml slatke pavlake 2 kašike šećera u prahu
- Ekstrakt vanile po želji
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte mleveni keks, kokosovo brašno i šećer u prahu.
- Dodajte otopljenu čokoladu, slatku pavlaku i ekstrakt vanile, pa sve sjedinite dok ne dobijete homogenu smesu.
- Oblikujte male loptice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.
- Ostavite u frižideru da se stegnu najmanje 2 sata pre serviranja.
2. Rum bombice sa suvim voćem

Sastojci:
- 150 g suvih šljiva
- 100 g suvih kajsija
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike meda
- 50 ml ruma
- Kakao prah za valjanje
Priprema:
- Sitno iseckajte suvo voće ili ga usitnite u blenderu.
- Dodajte mlevene orahe, med i rum, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Oblikujte loptice i uvaljajte ih u kakao prah.
- Čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru do serviranja.
3. Bombice od lešnika i bele čokolade
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 100 g mlevenih lešnika 50 g maslaca
- 2 kašike meda
- Šećer u prahu za valjanje
Priprema:
- Otopite belu čokoladu sa maslacem na pari ili u mikrotalasnoj.
- U otopljenu smesu dodajte mlevene lešnike i med, pa dobro izmešajte.
- Ostavite smesu u frižideru 30 minuta da se stegne.
- Oblikujte loptice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
- Čuvajte u frižideru do služenja.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!