praznični duh

Bolje i od turšije: Top 3 sveže salate koje će obogatiti svaku prazničnu trpezu & spremaju se lako i brzo

0

Ove kombinacije su savršen spoj ukusa i boja, a priprema je brza i laka.

Ove salate će se garantovano dopasti svakome
Ove salate će se garantovano dopasti svakomefoto: Vladyslav Rasulov/Shutterstock

Praznična trpeza ne mora biti potpuna samo uz klasične kisele salate i turšiju.

 

Za sve one koji žele da unesu malo svežine i kreativnosti u svoje praznične obroke, predlažemo tri jednostavne, ali efektne salate

 

Iznenadite goste ovim osvežavajućim alternativama koje će zasijati na vašem stolu.

 

1. Citrusna salata sa rukolom i orasima

 

Sastojci:

  • 200 g rukole
  • 2 narandže
  • 1 grejpfrut 50 g oraha (prepečenih)
  • 50 g feta sira
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

 

Priprema:

  1. Operite rukolu i rasporedite je po tanjiru.
  2. Narandže i grejpfrut oljuštite i isecite na tanke kolutove ili komadiće.
  3. Preko rukole rasporedite citrusne komade.
  4. Dodajte prepečene orahe i izmrvljeni feta sir.
  5. Prelijte maslinovim uljem i posolite i pobiberite po ukusu.

 

2. Salata od svežeg povrća sa medenim dresingom

 

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 krastavac
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza mladog luka
  • Sok od pola limuna
  • 1 kašika meda
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat soli

 

Priprema:

  1. Šargarepu, tikvicu i krastavac iseckajte na tanke trakice (možete koristiti rendaljku).
  2. Crvenu papriku isecite na tanke pruge, a mladi luk na kolutove.
  3. Sve povrće pomešajte u velikoj činiji.
  4. Za dresing: pomešajte limunov sok, med, maslinovo ulje i malo soli, pa prelijte preko povrća.
  5. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 15 minuta pre serviranja.

 

3. Egzotična salata sa avokadom i narom

 

Sastojci:

  • 2 avokada
  • 1 nar
  • 1 zelena jabuka
  • 1 veza mirođije Sok od 1 limete
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

 

Priprema:

  1. Avokado oljuštite i isecite na kockice, a zelenu jabuku na tanke štapiće.
  2. Nar očistite i dodajte zrna u činiju sa avokadom i jabukom.
  3. Naseckajte mirođiju i pospite preko.
  4. Prelijte sokom od limete i maslinovim uljem, pa posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Lagano promešajte i servirajte uz praznične specijalitete.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?

 

makonda-tracker