i miris i ukus

3 najlepše slane torte bez pečenja: Kremaste su i neodoljivo ukusne, a pripremaju se lako i za manje od pola sata!

0

U potrazi ste za savršenim receptima koji će oduševiti vaše goste, a pritom ne zahtevaju sate provedene u kuhinji?

Najlepše kremaste slane torte
Najlepše kremaste slane tortefoto: PRINTSCREEN/YT/ КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

Slane torte bez pečenja idealno su rešenje za svaku priliku – bilo da je u pitanju porodični ručak, rođendan ili jednostavno želja za ukusnim obrokom.

 

Priprema ovih torti traje manje od pola sata, a rezultat su raskošni ukusi koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Donosimo vam tri proverena recepta za najlepše slane torte koje ćete obožavati!

 

1. Slana torta sa krem sirom i povrćem

 

Sastojci:

  • 300 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 100 g šunke (iseckane na kockice)
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 crvena paprika (iseckana na sitne kockice)
  • 100 g krastavaca (iseckanih na kockice)
  • 150 g mlevenog slanog keksa (ili krekera)
  • 100 g putera (istopljenog)

 

Priprema:

  1. Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter, pa utisnite smesu u kalup kao podlogu.
  2. Umutite krem sir i pavlaku dok ne postanu penasti, pa dodajte šunku, kačkavalj, papriku i krastavce.
  3. Fil ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa.
  4. Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata da se stegne, pa je ukrasite svežim povrćem pre serviranja.

 

2. Slana torta sa tunjevinom i maslinama

 

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (u vodi, dobro oceđene)
  • 200 g krem sira
  • 150 g pavlake
  • 100 g crnih maslina (iseckanih)
  • 150 g krekera
  • 100 g putera (istopljenog)

 

Priprema:

Pomešajte mlevene krekere sa otopljenim puterom i utisnite smesu u kalup.

Umutite krem sir i pavlaku, dodajte oceđenu tunjevinu i iseckane masline, pa sve dobro sjedinite.

Prelijte fil preko podloge i poravnajte.

Ostavite tortu u frižideru najmanje sat vremena. Pre serviranja možete je dekorisati listićima rukole ili svežim maslinama.

 

3. Slana torta sa ajvarom i sirom

 

Sastojci:

  • 300 g krem sira
  • 150 g pavlake
  • 100 g feta sira
  • 3 kašike ajvara
  • 150 g mlevenog keksa (ili mlevenih slanih štapića)
  • 100 g putera (istopljenog)

 

Priprema:

  1. Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter, pa napravite podlogu u kalupu.
  2. Umutite krem sir, pavlaku, feta sir i ajvar dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Fil prelijte preko podloge i ostavite tortu u frižideru 2-3 sata.
  4. Dekorišite tortu ajvarom ili svežim začinskim biljem po želji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pobedničko jelo

 

makonda-tracker