Ovaj kolač zahteva malo više vremena i umešnosti ali vredi jer rezultat je savršenstvo ukusa.
U moru modernih kolača za koje vam treba mnogo skupih sastojaka domaćice se sve češće odlučuju da potraže one stare, koji su jeftiniji, a izdašni, pa samim tim savršeni za slave i druga porodična okupljanja.
Među njima su definitivno i korice sa medom, kolač u kojem smo svi uživali kada smo bili deca. Vredne ruke naših majka i baka pravile su ih često, a deca su uživala u domaćem slatkišu koji ima šta da ponudi.
Ako i vi želite da se vratite nekoliko decenija unazad spremite ove preukusne korice s medom i ostite ponovo miris detinjstva.
Potrebno je za kore:
- 16 kašika masti
- 16 kašika mleka
- 2 cela jaja
- 4 šake šećera
- pola praška za pecivo
- 100 g meda
- brašno po potrebi
Priprema:
U posudu sipati istopljenu mast, mleko i ostale sastojke. Brašno dodavati dok se ne dobije testo koje nije ni gusto ni meko, nego srednje gustine. Zatim podeliti na 4 dela, napraviti 4 kore, koje se peku na prevrnutom plehu.
Potrebno za fil:
- pola litre mleka
- 2 pudinga od limuna ili vanile
- 250 g margarina
- 2 vanilina šećera
- Malo oraha za dekoraciju
Priprema:
U pola litre mleka skuvati puding, pa kad se puding prohladi dodati margarin i vanilin šećer i sve lepo umutiti mikserom. Filovati jednu po jednu koru, ređati ih jednu na drugu, a odozgo ostaviti malo fila da se premaže. Posuti mlevenim orasima ili dekoristati po želji.
Bonus video:
Recept za pileća krilca