preukusno!

Slično ruskoj, ali bez mesa: Pronašli smo najlepši recept za francusku salatu – neodoljivo je kremasta & miluje sva čula

0

Ovaj klasik priprema se generacijama i zauzima počasno mesto među hladnim predjelima.

Francuska salata slična je ruskoj
Francuska salata slična je ruskojfoto: Shutterstock / vkuslandia

Nema praznične trpeze bez dobro poznate francuske salate, koja spaja sve ono što volimo – bogatstvo ukusa, kremastu teksturu i živopisne boje.

 

Iako je poznata kao neizostavan deo slavlja, francuska salata je univerzalna – savršena je i za svakodnevne obroke ili porodična okupljanja.

 

Donosimo vam recept za najlepšu verziju ove omiljene salate, koja će sigurno oduševiti sve vaše goste.

 

Sastojci:

 

  • 4 srednja krompira
  • 3 šargarepe
  • 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 3 kuvana jajeta
  • 200 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake
  • So i biber po ukusu
  • Malo limunovog soka

 

Priprema:

 

  1. Priprema povrća: Krompir i šargarepu operite i skuvajte u ljusci dok ne omekšaju. Kada se ohlade, oljuštite ih i iseckajte na sitne kockice. Grašak kratko obarite u posoljenoj vodi, pa ga procedite i ostavite da se ohladi.
  2. Iseckajte sastojke: Krastavčiće i kuvana jaja takođe iseckajte na sitne kockice.
  3. Promešajte: U većoj činiji pomešajte krompir, šargarepu, grašak, krastavčiće i jaja.
  4. Pripremite preliv: U posebnoj posudi pomešajte majonez, pavlaku, malo limunovog soka, so i biber. Preliv dodajte povrću i pažljivo sve sjedinite.
  5. Serviranje: Salatu stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Ukrasite listićima peršuna ili kriškama kuvanog jajeta po želji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pileće bajadere i urnebes salata

 

makonda-tracker