Ovaj klasik priprema se generacijama i zauzima počasno mesto među hladnim predjelima.
Nema praznične trpeze bez dobro poznate francuske salate, koja spaja sve ono što volimo – bogatstvo ukusa, kremastu teksturu i živopisne boje.
Iako je poznata kao neizostavan deo slavlja, francuska salata je univerzalna – savršena je i za svakodnevne obroke ili porodična okupljanja.
Donosimo vam recept za najlepšu verziju ove omiljene salate, koja će sigurno oduševiti sve vaše goste.
Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 3 šargarepe
- 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 200 g kiselih krastavčića
- 3 kuvana jajeta
- 200 g majoneza
- 100 g kisele pavlake
- So i biber po ukusu
- Malo limunovog soka
Priprema:
- Priprema povrća: Krompir i šargarepu operite i skuvajte u ljusci dok ne omekšaju. Kada se ohlade, oljuštite ih i iseckajte na sitne kockice. Grašak kratko obarite u posoljenoj vodi, pa ga procedite i ostavite da se ohladi.
- Iseckajte sastojke: Krastavčiće i kuvana jaja takođe iseckajte na sitne kockice.
- Promešajte: U većoj činiji pomešajte krompir, šargarepu, grašak, krastavčiće i jaja.
- Pripremite preliv: U posebnoj posudi pomešajte majonez, pavlaku, malo limunovog soka, so i biber. Preliv dodajte povrću i pažljivo sve sjedinite.
- Serviranje: Salatu stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Ukrasite listićima peršuna ili kriškama kuvanog jajeta po želji.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata
( Glossy, E.S. )