Kolač idealan kad vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena ni novca
Jabuke su voće koje je dostupno tokom cele godine, pa ne čudi što su dezerti s njima omiljeni svima.
Ovaj starinski recept za kolač s jabukama se brzo pravi, a prednost mu je i što je izdašan, pa ćete u njemu uživati nekoliko dana.
Osim toga, toliko je jednostavan za pripremu da će čak i početnici u kuhinji bez problema, sledeći recept moći da zgotove ovaj starinski kolač u čijem ukusu će uživati sve, bez izuzetka.
Potrebno je za testo:
- 2 jaja
- 1 šolja šećera
- Pola šolje ulja
- Pola šolje mleka
- 1 šolja griza
- 2 šolje rendanih jabuka
- 2 šolje mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Potrebno je za preliv:
- 4 kašike vode
- 4 kašike šećera
- 100 g čokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, uljem, mlekom, grizom. Zatim dodati rendane jabuke, orahe i prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti. Sipati u pleh koji ste podmazali ili ste ga obložili pek papirom. Peći u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni. Kad je pečeno ostaviti da se ohladi, a za to vreme pripremiti preliv.
U posudu staviti 4 kašike vode, 4 kašike šećera i staviti da se istopi i malo ušpinuje. Zatim u to dodati 100 g čokolade. Vruć preliv preliti preko hladnog kolača. Odozgo posuti mlevene orahe. Prijatno.
Bonus video:
Zasladite se slaninom