miris doma

Mekan & sočan, ovo je koh od griza pravljen po najlepšem receptu: Toliko je dobar da nećete stati dok ga ne pojedete!

0

Ovaj sočan kolač, iako jednostavan, savršeno spaja kremastu teksturu i neodoljivu slatkoću, čineći ga omiljenim među svim generacijama.

Koh je jedan od omiljenih kolača
Koh je jedan od omiljenih kolačafoto: Shutterstock/ltummy

Koh je jedan od onih slatkiša koji nas vraćaju u detinjstvo, mamine i bakine kuhinje i miris vanile koji ispunjava dom.

 

Bez obzira da li ga služite uz kafu, čaj, ili kao dezert posle ručka, koh uvek oduševljava svojim nepretencioznim, a bogatim ukusom.

 

Donosimo vam recept koji garantuje da će vaš koh biti mekan, mirisan i najsočniji koji ste ikada probali!

 

Sastojci

 

Za koh:

  • 4 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer 500 ml mleka

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer

 

Priprema

 

  1. Uključite rernu da se greje na 180°C. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodajte griz i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite. Sipajte smesu u podmazan i brašnom posut pleh.
  2. Pecite koh u zagrejanoj rerni oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Proverite čačkalicom – ako izađe suva, koh je pečen.
  3. Dok se koh peče, pripremite preliv. U šerpi zagrejte mleko sa šećerom i vanilin šećerom dok ne provri. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi.
  4. Vruć koh izvadite iz rerne i odmah ga isecite na kocke. Polako ga prelijte toplim prelivom, pazeći da svaka kocka dobro upije mleko.
  5. Ostavite koh da odstoji najmanje sat vremena kako bi se preliv potpuno upio.

 

Posluživanje:

 

  • Poslužite koh ohlađen, uz dodatak omiljenog preliva od karamela ili džema, ili ga pospite rendanom čokoladom za dodatnu slatku notu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

 

makonda-tracker