Uživanje u hladnim danima ne može se zamisliti lepše nego u toplom domu uz šolju čaja i prelepe kiflice sa kokosom
Ovaj starinski kolač je bio broj jedan na trpezama naših baka. Neka i vaša kuća zamiriše na njih i neka vas vrati u detinjstvo, kad vam je najveća briga bila čega ćete da se igrate kad izađete napolje sa drugarima.
Zbog svoje jednostavne pripreme ovaj kolač je odoleo vremenu i često se i danas nađe na trpezama vrednih domaćica.
Ako i vi želite da svojim ukućanima učinite zadovoljstvo i pričinite uživanje sada je vreme da gotovite ovaj savršeni dezert.
Potrebno je:
- 1 margarin (250 g)
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
- Malo soli
- Malo soka od limuna
- 400 g brašna
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Margarin treba da omekne na sobnoj temperaturi. Kad napravite smesu rastanjite je na oko 1 cm debljine a potom kalupom ili rukama pravite potkovice i ređajte na pleh u kojem će se peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Kad su gotove uvaljajte ih u prah šećer i služite uz kafu, čaj ili kao jednostavno zaslađenje posle ručka. Prijatno.
Bonus video:
Originalni recept za gulaš