jeftino, a efikasno

1 kašika tajnog sastojka ih čini tako sočnima! Važan korak u pripremi jela od mlevenog mesa koji svi zaboravljaju

0

Ako imate utisak da su vam faširane šnicle i ćevapi previše "posni", obavezno primenite ovu caku i dobićete vrlo sočno jelo od mlevenog mesa.

Sočna i mekana domaća pljeskavica
Sočna i mekana domaća pljeskavicafoto: stockcreations/Shutterstock

Mleveno meso široko je zastupljeno u srpskoj kuhinji, pa je glavni sastojak nekih od najpopularnijih jela, poput musake, sarme, punjenih paprika, roštilja...


Postoji mnogo načina da ga pripremite tako da bude ukusno i sočno, pri čemu je najvažniji odabir i količina začina, a svako ima neki svoj trik da mu jelo od mlevenog mesa bude još lepše i slasnije.


Jedan od najpopularnijih jeste da se mesu doda malo masnoće, što će dati posebnu aromu i istaći punoću i bogatstvo ukusa mesa. Za to možete koristiti običnu svinjsku mast, masne delove koje ste odsekli sa svežeg mesa, ali i samo jednu kašiku majoneza.

 

Domaći majonez je još bolja opcija za dodavanje masnoće mesu
Domaći majonez je još bolja opcija za dodavanje masnoće mesufoto: New Africa/Shutterstock

To je posebno korisno u pripremi burgera i ćevapa, jer će ovaj kremasti sastojak dati sočnost jelu, a zbog luka i začina u receptu se majonez neće ni osetiti, što je odlično ako inače niste njegov fan.


Najbolje je dodati jednu ili dve kašike majoneza na kilogram mesa, što znači da će vam na 500 g biti dovoljno samo pola do jedne pune kašike.

 

Ono što je ključno jeste da ne preterate dok mesite smesu jer će to na kraju dovesti do previše tvrde teksture, kao i da koristite ruku, a ne varjaču jer ćete na taj način imati bolju kontrolu..
 

BONUS VIDEO

Severno od Niša skoro niko ne zna za ovaj proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa

 

makonda-tracker