Kombinujte različite sastojke i uživajte u savršenom ukusu!
Najlepše posne mafine pripremićete koristeći jednostavne sastojke i malo kreativnosti.
Ovi dezerti su savršeni za dane posta, ali i za one koji vole laganije, a ukusne poslastice.
Donosimo vam osnovni recept za mekane i sočne posne mafine, uz dodatne varijacije koje možete prilagoditi svom ukusu.
Recept za osnovne posne maffine
Sastojci:
- 250 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo ili sojino)
- 100 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g brašna (integralno ili belo)
- 1 kašičica praška za pecivo ½ kašičice sode bikarbone
- Prstohvat soli
Priprema:
- U većoj činiji sjedinite biljno mleko, šećer, ulje i ekstrakt vanile. Mešajte dok se šećer ne rastvori.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Lagano promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
- Sipajte smesu u kalupe za mafine, prethodno obložene papirnim korpicama, do ¾ visine.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatasti.
Varijacije:
- Čokoladni mafini: Dodajte 50 g sitno seckane posne čokolade ili 2 kašike kakao praha u smesu.
- Voćni mafini: Ubacite šaku svežeg ili zamrznutog voća (borovnice, maline) pre pečenja.
- Orašasti mafini: Pospite seckane orahe, lešnike ili bademe po vrhu maffina pre nego što ih stavite u rernu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!
( Glossy, E.S. )