jednostavno "WOW"

Čokoladni, voćni ili orašasti: Pronašli smo najlepši recept za slatke posne mafine i jednostavno ga morate probati!

0

Kombinujte različite sastojke i uživajte u savršenom ukusu!

Ovi mafini su da prste poližeš!
Ovi mafini su da prste poližeš!foto: Valentina_G/Shutterstock

Najlepše posne mafine pripremićete koristeći jednostavne sastojke i malo kreativnosti.

 

Ovi dezerti su savršeni za dane posta, ali i za one koji vole laganije, a ukusne poslastice.

 

Donosimo vam osnovni recept za mekane i sočne posne mafine, uz dodatne varijacije koje možete prilagoditi svom ukusu.

 

Recept za osnovne posne maffine

 

Sastojci:

  • 250 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo ili sojino)
  • 100 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 g brašna (integralno ili belo)
  • 1 kašičica praška za pecivo ½ kašičice sode bikarbone
  • Prstohvat soli

 

Ovo je najlepši recept koji ćete probati
Ovo je najlepši recept koji ćete probatifoto: Alena_Kos/Shutterstock

Priprema:

  1. U većoj činiji sjedinite biljno mleko, šećer, ulje i ekstrakt vanile. Mešajte dok se šećer ne rastvori.
  2. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Lagano promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Sipajte smesu u kalupe za mafine, prethodno obložene papirnim korpicama, do ¾ visine.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatasti.

Varijacije:

  • Čokoladni mafini: Dodajte 50 g sitno seckane posne čokolade ili 2 kašike kakao praha u smesu.
  • Voćni mafini: Ubacite šaku svežeg ili zamrznutog voća (borovnice, maline) pre pečenja.
  • Orašasti mafini: Pospite seckane orahe, lešnike ili bademe po vrhu maffina pre nego što ih stavite u rernu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova!

 

makonda-tracker