Odmah duplirajte sve mere i napravite još više ove salate od ribe jer možete biti sigurni da će je vaši gosti razgrabiti.
U sezoni slava, najpopularniji izbor za hladna predjela su salate poput ruske i mimoze, a za vreme Božićnog posta, kada se sve slave obeležavaju posnom trpezom, izbor je nešto manji, ali i dalje vrlo bogat.
Postoji mnogo načina da obogatite meni za slavu, a jedna od popularnih salata je ona od pire krompira i ribe.
Priprema se brzo i jednostavno, a dobićete neodoljivo domaće predjelo!
Sastojci:
- 300 g krompira
- 200 g ribe iz konzerve po izboru (tunjevine, skuše...)
- 120 g posnog margarina
- 5 kiselih krastavaca
- 7-10 maslina
Priprema
- Oljuštite i skuvajte krompir, pa ga izgnječite kao za pire.
- U to ubacite posni margarin isečen na listiće ili rendan, pa propasirajte još malo i dodajte usitnjenu ribu i sitno sečene krastavčiće i masline.
- Dobro promešajte.
BONUS VIDEO
Koliko košta proslaviti krsnu slavu u Srbiji?
( Glossy, T.S.R. )