lagano i sočno

Kremasta salata od ribe iz konzerve: Hladno predjelo za Sv. Nikolu koje će biti zvezda svake posne trpeze

0

Odmah duplirajte sve mere i napravite još više ove salate od ribe jer možete biti sigurni da će je vaši gosti razgrabiti.

Salata od pire krompira i ribe
Salata od pire krompira i ribefoto: Tatiana Vorona/Shutterstock

U sezoni slava, najpopularniji izbor za hladna predjela su salate poput ruske i mimoze, a za vreme Božićnog posta, kada se sve slave obeležavaju posnom trpezom, izbor je nešto manji, ali i dalje vrlo bogat.

 

Postoji mnogo načina da obogatite meni za slavu, a jedna od popularnih salata je ona od pire krompira i ribe.

 

Priprema se brzo i jednostavno, a dobićete neodoljivo domaće predjelo!

Sastojci:

 

  • 300 g krompira
  • 200 g ribe iz konzerve po izboru (tunjevine, skuše...)
  • 120 g posnog margarina
  • 5 kiselih krastavaca
  • 7-10 maslina

 

Priprema

  1. Oljuštite i skuvajte krompir, pa ga izgnječite kao za pire.
  2. U to ubacite posni margarin isečen na listiće ili rendan, pa propasirajte još malo i dodajte usitnjenu ribu i sitno sečene krastavčiće i masline.
  3. Dobro promešajte.

BONUS VIDEO

Koliko košta proslaviti krsnu slavu u Srbiji?

 

makonda-tracker