Za njihovim ukusom mnogi čeznu, jer ih seća na prelepe dane detinjstva
Sezona slava počinje, a na stolu se moraju naći brojne pikanterije. Uživanje u hrani najčešće se završava uživanjem u slatkišima, a oblande su jedan od kolača koji definitivno nemaju konkurenciju.
Ukoliko i vi volite domaće kolače ovaj definitivno zaslužuje da se nađe na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 1 oblande (5 listova)
- 1 l mleka
- 700 g šećera
- 150 g margarina
- 200 g mlevenih/seckanih oraha
- 150 g čokolade za kuvanje
- suvo grožđe po želji
Priprema:
Mleko i šećer staviti da provri, pa kada provri smanjiti temperaturu i kuvati bar 3-4 h, kad-kad promešati. Smesa je gotova kada polovina uvri. Nakon što se zgusnulo dodati čokoladu, orahe, margarin i suvo grožđe.
Filovati oblande (fil se stavlja na krupnije kvadratiće), a poslednju okrenuti suprotno od drugih (sitniji kvadratići idu na vrh).
Bonus video:
Zasladite se slaninom