Ako želite da probate nešto drugačije kada je reč o pripremi predjela za slavski ručak, obavezno napravite laganu pileću kikiriki salatu.
Kada je reč o kremastim salatama za svečane prilike, ruska salata je ubedljivo najpopularnija na našim prostorima, pa bez nje ne mogu da prođu obeležavanja krsnih slava, Božića i Uskrsa.
Postoji, međutim, mnogo recepata za slična predjela, koja su i ukusnija, a pripremaju se vrlo brzo i jednostavno.
Jedna od njih je kikiriki salata s piletinom, kojoj je teško odoleti, a potrebno je samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- pileće grudi
- 3 kuvana jajeta
- 5 kiselih krastavčića
- 100 g pečenog kikirikija
- 100 ml majoneza
- 1 kašika ulja
- so i biber po ukusu
Priprema
- Skuvajte otkoštenu piletinu i isecite je na tanke trake, skoro kao rezanca.
- Iseckajte kisele krastavce na tanke kolutove, pa pomešajte s mesom, a tome dodajte isečena kuvana jaja i mrvljeni kikiriki.
- Prelijte uljem i začinima, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte.
BONUS VIDEO
Nauči da praviš slavski kolač kao pravi profesionalac
( Glossy, T.S.R. )