ideje za doručak i večeru

Meke kao pamuk, pune slasnog nadeva: Starinske pancerote s jogurtom koje se prave za nekoliko minuta (RECEPT)

0

Umesto kiflica i pita, probajte nešto malo drugačije: omiljeno italijansko punjeno pecivo koje se priprema očas posla, a sigurno će vas zasititi.

Punjena pancerota iz rerne
Punjena pancerota iz rernefoto: Whisk It / YouTube Printscreen

Pecivo je uvek dobro rešenje ako želite da budete sigurni da ćete se dobro najesti, a jedno od najpopularnijih na svetu je sočna italijanska pancerota.


Pancerote, koje podsećaju na kalcone, kako zbog oblika tako i zbog testa od kog se prave, ali se obično kaže da se pancerote prže u dubokom ulju, dok se kalcone peku.


Međutim, to nije uvek slučaj, pa vam danas predstavljamo pancerote iz rerne! Osnovna razlika između pancerota i kalcona jeste u tome što su ove prve manje i za nadev uglavnom imaju različite vrste tvrdih sireva, dok se kalcone pune rikotom i drugim mekim sirevima.

 

Punjene starinske pancerote

 

Punjena pancerota iz rerne
Punjena pancerota iz rernefoto: Whisk It / YouTube Printscreen

Za testo:

 

  • 1 kg brašna
  • 20 g suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 250 ml jogurta
  • 250 ml tople vode
  • 2 šolje ulja
  • 1 žumance


Za nadev:

 

  • 100 g salame po izboru
  • 100 g sira
  • kečap
  • pečurke po ukusu
  • origano


Za premaz:

 

  • 1 žumance
  • susam po ukusu


Priprema

 

  1. U dubljoj činiji pomešajte malog prosejanog brašna i suvi kvasac, pa dodajte so i šećer, vodu, jogurt, ulje i jedno žumance i sve promešajte.
  2. Dodajte malo po malo još brašna dok ne dobijete fino glatko testo koje može da se mesi. Ostavite da odstoji 30 minuta.
  3. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa razvucite oklagijom i presecite na manje komade u obliku pravougaonika za pancerote.
  4. Na sredinu svakog od delova testa stavite sitno seckane ili rendane sastojke za fil, pa preklopite oba kraja testa. Ređajte po plehu za pečenje koji ste prethodno obložili pek-papirom, pa namažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pogledajte kako se prave ovakve pancerote.

 

BONUS VIDEO

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

 

makonda-tracker