Da biste dobili zasitno i ukusno pecivo, obavezno probajte ovu proverenu pekarsku caku i bićete oduševljeni rezultatom.
Ako uvek imate pri ruci lisnato testo, ovaj trik je nešto što ne smete da propustite!
Peciva su nepogrešiv izbor ako želite dobro da se najedete za doručak ili večeru, a nema potrebe da mesite testo i čekate da nadođe! Sve što je potrebno za slasne kiflice sa sirom, peršunom i slaninom jeste da probate jednostavno motanje oko pribora za jelo, nakon što ste napravili filovane trake od lisnatog testa.
Obavezno probajte i recite nam kako je ispalo.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g kačkavalja
- 15 g peršuna
- 150 g dimljene slanine
Za fil:
- 120 g krem sira
- 2 čena belog luka
Priprema
- Raširite lisnato testo po radnoj površini, pa ga razvucite oklagijom. Potom ga presecite napola.
- Izrendajte kačkavalj i poređajte po jednoj polovini testa.
- Iseckajte sitno svež peršun i stavite preko sira, pa sve preklopite drugom polovinom testa.
- Isecite ovaj "sendvič" na duge i tanke trake. Na svaku od njih stavite po list slanine.
- Podignite traku i njom obmotajte dršku kašike ili viljuške kao u snimku, pa pojavljajte dok ne potrošite sav materijal. Ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
- Pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
- U špric ili kesu kojoj ste odsekli ivicu sipajte krem sir prethodno pomešan sa izgnječenim belim lukom, pa time filujte pečene kiflice.
Pogledajte jednostavnu pripremu kiflica.
BONUS VIDEO
Kako da testo brže nadođe?
( Glossy, T.S.R. )