Za doručak ili večeru, ovaj superbrzi đevrek punjen šunkom i kačkavaljem odličan je izbor kad nemate mnogo vremena ili volje da mesite, a jede vam se sočno pecivo.
Lisnato testo jedna je od namirnica koje valja imati u zamrzivaču u svakom trnuenutku jer zahvaljujući njemu brzo i lako dobijate ukusno pecivo za doručak ili večeru.
Posebno je ovaj tip testa praktičan jer nam omogućava da eksperimentišemo sa slanim i slatkim pecivima (poput neodoljivih lažnih eklera), pravimo zanimljive oblike i kombinacije, a nikada ne oduzima previše vremena.
Jedan od načina da iskoristite lisnato testo jeste da napravite filovane đevreke, a iznenadiićete se koliko je jednostavno.
Đevrek punjen šunkom i sirom
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 400 g šunke
- 300 g kačkavalja po izboru
- 1 jaje
Priprema
- Poređajte naizmenično po dva lista šunke i sira, pa ih jednom većom i jednom manjom čašom isecite u oblik kruga, poput krofne, kao u snimku.
- Stavite lisnato testo na radnu površinu i isecite ga na dugačke i tanke trake.
- Traku testa namotavajte oko kruga od šunke i kačkavalja dok ne dobijete đevrek.
- Umutite jaje, pa njim premažite svaki.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pogledajte pripremu.
BONUS VIDEO
Šta Kinezi jedu za doručak?
( Glossy, T.S.R. )