Kombinacija tamnog i svetlog testa ne samo da stvara prelepe pruge, već i daje bogat ukus zahvaljujući kakao prahu.
Zebra palačinke savršen su spoj zabavnog izgleda, sočnog ukusa i zdravih sastojaka.
Ovaj recept umesto uobičajenih koristi prirodne dodatke kako biste uživali u slatkom zadovoljstvu bez griže savesti.
U nastavku saznajte kako da brzo i jednostavno napravite ove zdrave i ukusne zebra palačinke.
Sastojci:
- 4 jaja
- Prstohvat soli
- 50 g šećera
- 1 kašičica vanilina
- 600 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 250 g brašna
- 25 g putera
- 15 g kakaa
- Med
Priprema:
- U jednu posudu sipati 4 jaja, so, običan i vanilin šećer, pa sve izmiksovati mikserom. Zatim dodajte kukuruzni skrob, pa ponovo umutite. Dodajte brašno i dobro izmiksujte, pa dodajte mleko, zatim istopljen puter.
- 1/4 smese prespite u drugu posudu i u nju dodajte kakao, pa dobro promešajte da bude glatka smesa. Krpom pokrijte obe posude i ostavite da odstoji koji minut.
- Kakao smesu sipajte u kesicu od zamrzivača, na čijem kraju ćete probušiti rupicu za sipanje, kao kada dekorišete tortu šlagom.
- Zagrejte tiganj i sipajte malo ulja, pa kao i uvek kada pravite palačinke sipajte jednu kutlaču obične smese tako da prekrije dno tiganja. Kada sa donje strane palačinka bude polupečena, odozgo u koncentričnim krugovima, počev od sredine, ukrašavajte kakao smesom, pa prevrnite palačinku da se zapeče i sa te strane.
- Tako pripremljene palačinke namažite medom, pa ih uvijte po želji. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Da li ste probali vlaške palačinke?
( Glossy, E.S. )