neodovljivo za nepca

Preukusan, mirisan i sočan: Najlepš hleb sa mocarelom i začinima koji nije za one koji su na dijeti

0

Ako ste ljubitelj peciva i ne marite za kilažu ovaj recept odmah isprobajte

RECEPT ZA HLEB SA MOCARELOM
RECEPT ZA HLEB SA MOCARELOMfoto: Shutterstock / Julie208

Ljubitelji testa dobro znaju da nije baš jednostavno napraviti ono koje će biti mekano kad se ispeče.

 

Ukoliko ste među onima koji vole da jedu hleb i ne gojite se od njega onda će vam se ovaj recept sigurno dopasti.

 

Za njegovu pripremu je potrebno malo vremena i truda, ali je rezultat takav da ćete sledeći put odmah napraviti duplu meru. 

Potrebno je za testo:

 

  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 10 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli


Za premazivanje:

 

 

  • 100 g putera
  • peršun, bosiljak, origano, ljuta paprika (ili začini po vašem ukusu)


Još:

  • 300 g mocarele
  • 100 g gaude


Priprema:


U posudu sipajte toplo mleko, vodu, šećer, kvasac, ulje i promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite testo, pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da odstoji. Testo podelite na 4 dela, svaki deo formirajte u loptu i ostavite još desetak minuta da odstoji.

 

Svaku loptu razvucite oklagijom u krug, premažite puterom i začinima, pospite rendanom mocarelom, preklopite, pritisnite ivice i stavite u pleh obložen pek papirom. Opet premažite puterom i začinima, pospite rendanom gaudom i origanom i pecite na 220°C oko 10 minuta.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom

 

makonda-tracker