Ako ste ljubitelj peciva i ne marite za kilažu ovaj recept odmah isprobajte
Ljubitelji testa dobro znaju da nije baš jednostavno napraviti ono koje će biti mekano kad se ispeče.
Ukoliko ste među onima koji vole da jedu hleb i ne gojite se od njega onda će vam se ovaj recept sigurno dopasti.
Za njegovu pripremu je potrebno malo vremena i truda, ali je rezultat takav da ćete sledeći put odmah napraviti duplu meru.
Potrebno je za testo:
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
Za premazivanje:
- 100 g putera
- peršun, bosiljak, origano, ljuta paprika (ili začini po vašem ukusu)
Još:
- 300 g mocarele
- 100 g gaude
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, vodu, šećer, kvasac, ulje i promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite testo, pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da odstoji. Testo podelite na 4 dela, svaki deo formirajte u loptu i ostavite još desetak minuta da odstoji.
Svaku loptu razvucite oklagijom u krug, premažite puterom i začinima, pospite rendanom mocarelom, preklopite, pritisnite ivice i stavite u pleh obložen pek papirom. Opet premažite puterom i začinima, pospite rendanom gaudom i origanom i pecite na 220°C oko 10 minuta.
Bonus video:
Zasladite se slaninom