pravi užitak

Domaće čokoladne praline nešto su najlepše što ćete probati – neodoljivo su kremaste & priprema traje samo 10 minuta

0

Ovo je poslastica koja miluje nepce i gosti je obožavaju!

Najlepše čoko praline možete pripremiti kod kuće
Najlepše čoko praline možete pripremiti kod kućefoto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste ljubitelj čokolade i tražite savršen dezert koji je ukusan, zdrav i jednostavan za pripremu, onda su ove domaće čokoladne praline pravi izbor za vas.

 

Napravljene od prirodnih sastojaka, ove praline bogate su čokoladnim ukusom, a možete ih spremiti za svega nekoliko minuta.

 

Ne samo da su neodoljivo kremaste, već su i zdravija alternativa kupovnim slatkišima, jer ne sadrže veštačke dodatke.

 

Sastojci:

 

  • 380 grama kondenzovanog mleka
  • 3 kašike kakaa
  • 30 grama putera
  • 50g crne i 50g mlečne čokolade
  • čačkalice za roštilj

 

Priprema:

 

  1. U jedan lonac sipati kondenzovano mleko i kakao, dobro promešati, pa zatim dodati puter i sve mešati zajedno nekoliko minuta na tihoj vatri.
  2. Tako dobijenu gustu smesu rasporediti u posudu za pravljeneje kocki leda, pa ubaciti u zamrzivač dok se ne naprave ledene čokoladne kocke.
  3. Istopiti 100g pripremljene čokolade. Zatim iz zamrzivača izvući čokoladne kockice i svaku od njih staviti na čačkalicu za roštilj. Zatim jednu po jednu kockicu zaronite sa svih strana u otopljenu čokoladu.
  4. Sa sve štapićem/čačkalicom kao sladoled ubacite ponovo u zamrzivač, a kada se stvrdnu poskidajte sa čačkalica i dobićete prelepe praline koje možete čuvati u frižideru. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dezert iz najslađih snova

 

makonda-tracker