recept bez mane

Kokos & bela čokolada = savršenstvo ukusa! Beli čupavci, još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša

0

Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.

foto: Shutterstock, Marcus Z-pics
foto: Shutterstock, Marcus Z-pics

Kombinacija kokosa i bele čokolade takođe je sjajan spoj i zato dajte priliku belim čupavcima, koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih!

 

Za biskvit:

 

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike šećera
  • 150 ml ulja
  • pola kesice praška za pecivo

 

Za glazuru:

 

  • 300 g bele čokolade
  • 400 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • kokos za valjanje

 

Priprema:

 

  1. Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
  2. Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
  3. Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva-
  4. Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
  5. Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.

Bonus video

Kolač s jabukama

 

makonda-tracker