miris doma

Mekani domaći hleb sa mocarelom & belim lukom toliko je dobar da može da se jede bez ičega, a sprema se lako i brzo

0

Nećete verovati koliko je jednostavan za pripremu, a svaki zalogaj će vas osvojiti svojom mekoćom i kremastom teksturom.

Ovaj hleb je toliko ukusan da se može jesti sam
Ovaj hleb je toliko ukusan da se može jesti samfoto: Youtube / Printscreen / deliciousday1

Ako tražite recept za savršeno mekani, kremasti domaći hleb, prepun sira koji se topi u ustima sa bogatim ukusom belog luka, onda ste na pravom mestu!

 

Ovaj brzi hleb savršen je izbor za sve prilike – bilo da vam treba nešto uz čorbu, salatu, ili kao glavno jelo uz dobru čašu vina.

 

Spoj toplog, mirisnog testa, rastopljenog sira i aromatičnog belog luka stvoriće pravu eksploziju ukusa koja će očarati vaša čula.

 

Testo za hleb

  • 300 g brašna za hleb
  • 140 ml toplog mleka
  • 6 g instant suvog kvasca
  • 15 g (1,5 kašika) šećera
  • 1 jaje sobne temperature
  • 1,5 kašičice soli
  • 20 g neslanog putera sobne temperature
  • 2 kašike krem sira sobne temperature
  • Sos od belog luka
  • 70 g neslanog putera sobne temperature
  • 2 kašike mlevenog belog luka
  • 1 kašik meda (može biti šećer)
  • 1 g peršuna

 

Preliv

 

Pre pečenja

  • Jaje

 

Nakon pečenja

  • 10 g (1 kašika) rastopljenog putera

  • Peršun

 

Priprema

 

  1. U jednu posudu sipajte mleko, kvasac i šećer pa dobro promešajte. Umešajte i jedno jaje, zatim dodajte brašno i so pa sve mešajte prvo kašikom zatim rukama dok ne dobijete homogenu testastu masu.
  2. Dodajte puter i krem sir pa dobro umesite ponovo. Mesite testo rukama i napravite jednu loptu od testa koju ćete ubaciti u posudu pokrivenu plastičnom folijom da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
  3. Za to vreme u jednu posudu sipajte puter, mleveni beli luk, med i peršun pa sve dobro promešajte. 
  4. Testo razvaljajte oklagijom u oblik četvorougla debljine 6-7 mm. Testo ravnomerno premažite sosom od belog luka, zatim odozgo pospite rendanom mocarelom.
  5. Zatim podelite na 12 jednakih delova i naslažite ih jedan na drugi. Ubacite ih u kalup čijem promeru odgovaraju tako da idu jedan ispred drugoga i formiraju oblik hleba. Prekrijte plastičnom folijom i neka stoji 20-30 minuta.
  6. Potom premažite odozgo jajetom, pa ubacite u rernu zagrejanu na 170 stepeni da se peče oko 30 minuta.
  7. Kada izvučete iz rerne odmah premažite puterom i pospite iseckanim peršunom. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Spemite slavni srpski hleb

 

 

 

makonda-tracker