Ako imate iznenadne goste ili vam se prijelo nešto slatko, semifredo s čokoladom je idealna opcija.
Ovog leta je semifredo definitivno neprevaziđen slatkiš i mnogima omiljen, jer se sprema brzo, a ujedno je preukusan.
Možete isprobati različite varijante, bilo da volite limun, kafu ili belu čokoladu i maline... Ova verzija je s čokoladom i ne može bolje od toga!
Sastojci:
- litar mleka
- 130 gr šećera
- 90 gr gustina
- 60 gr kakaoa
- 30 gr mlevenog keksa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- U šerpu naspite mleko, dodajte šećer, gustin, kakao i mleveni keks, kao i ekstrakt vanile.
- Mutilicom umutite sve do homogene konzistencije, pa na umerenoj vatri kuvajte, uz neprekidno mešanje, dok ne dobije teksturu kao puding.
- Izlijte u silikonski pleh (21x10), pa taj pleh stavite u limeni pleh. Obložite providnom folijom, da se ne stvori korica i ostavite kolač na minimum 6 sati u frižideru.
- Izvrnite pleh, pa pospite kolač kakaom. Uživajte u najkremastijem čokoladnom semifredu!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač
( Glossy, M.R. )