recept za sve prilike

Sladi, rashlađuje & nema ukusnijeg: Kremasti čokoladni semifredo sprema se za maksimalno 5 minuta od par sastojaka

1

Ako imate iznenadne goste ili vam se prijelo nešto slatko, semifredo s čokoladom je idealna opcija.

Obrnuti čokoladni semifredo je poslastica za sva čula
Obrnuti čokoladni semifredo je poslastica za sva čulafoto: Printscreen/Youtube/Ricette dolci

Ovog leta je semifredo definitivno neprevaziđen slatkiš i mnogima omiljen, jer se sprema brzo, a ujedno je preukusan.

 

Možete isprobati različite varijante, bilo da volite limun, kafu ili belu čokoladu i maline... Ova verzija je s čokoladom i ne može bolje od toga!

 

Sastojci:

 

  • litar mleka
  • 130 gr šećera
  • 90 gr gustina
  • 60 gr kakaoa
  • 30 gr mlevenog keksa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema:

  1. U šerpu naspite mleko, dodajte šećer, gustin, kakao i mleveni keks, kao i ekstrakt vanile.
  2. Mutilicom umutite sve do homogene konzistencije, pa na umerenoj vatri kuvajte, uz neprekidno mešanje, dok ne dobije teksturu kao puding.
  3. Izlijte u silikonski pleh (21x10), pa taj pleh stavite u limeni pleh. Obložite providnom folijom, da se ne stvori korica i ostavite kolač na minimum 6 sati u frižideru.
  4. Izvrnite pleh, pa pospite kolač kakaom. Uživajte u najkremastijem čokoladnom semifredu!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

 

makonda-tracker