Ako ne želite da čekate zimu kako biste uživali u kiselim zanimacijama evo jednog super recepta za kisele krastavce na brzaka
Sezona krastavaca je uveliko u toku, a ako i vi imate u bašti više nego što možete da pojedete i ne želite da ih bacite ovo je super način da im produžite vek trajanja.
Letnji kiseli krastavci se brzo spremaju i mogu da stoje u frižideru do tri nedelje, što će biti sasvim dovoljno da ih potrošite budući da su toliko ukusni da možete da ih jedete bukvalno uz sve.
Pa da pređemo na recept, evo kako da ukiselite krastavce za samo 3,4 dana.
Potrebno je:
- 2 kg malo krastavaca
- 3 kašike soli
- 2 lista lovora
- nekoiko zrna bibera
- nekoliko grančica mirođije (obavezno)
- kriška suvog hleba
Priprema:
Krastavce oprati, odstraniti krajeve i zaseći ih malo uzduž, ali ne previše da se ne raspadnu. Poređati ih u teglu uspravno, nabiti ih što više, a između gde ostane mesta staviti grančice mirođije, po neko zrno bibera i lovorov list.
Zatim napraviti vodu kojom ih nalivate.
U litar vode sipati so i mešati dok se ne otopi, pa preliti preko krastavaca. Na sam vrh staviti krišku suvog hleba i teglu poklopiti tanjirićem. Staviti na toplo mesto, najbolje negde gde u jednom delu dana ima i sunca. Nakon 3,4 dana krastavci će promeniti boju i spremni su za jelo.
Bonus video:
Lignje na morski način