Ako volite ukus limuna i mlevenog keksa, isprobajte ukusne oblande s dva fila za sva čula.
Ako volite oblandu, isprobajte ovaj predivan recept s limunom i mlevenim keksom. Fil je preukusan, a kolač se lako priprema.
Preporučuje se da se jaja obrade na pari, kako bi se smanjio rizik od salmonele, mada u originalnom receptu nema kuvanja na pari, već se samo belanca i žumanca odvojeno umute i tako se prave filovi.
Sastojci:
- 6-8 jaja
- 250 gr margarina
- 200 gr mlevenog keksa
- malo šećera
- kora jednog limuna
- pakovanje oblande
Priprema:
-
Odvojte žumance i belance. Belanca umutite na pari, vodeći računa da voda ne bude vruća, već topla, da se belanca ne bi zgrudvala; mutite energično nekoliko minuta, a šećer dodajite malo po malo. U fil od belanaca kašikom umešajte mleveni keks.
-
Za drugi fil: umutite margarin s malo šećera, pa dodajte malo po malo žumanca koja ste skuvali na pari, kao i rendanu koru limuna.
- Na prvu, treću i petu oblandu namažite žuti fil, a na drugu i četvrtu keks fil. Oblandu uvijte u foliju i ostavite par sati da odstoji.
- Po vrhu pospite keks.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Recept za sremačke salčiće