idealna poslastica

Oblanda s limunom i keksom — savršenstvo ukusa s najukusnijim filom (RECEPT)

0

Ako volite ukus limuna i mlevenog keksa, isprobajte ukusne oblande s dva fila za sva čula.

Oblande s limunom i keksom božanstvenog su ukusa
Oblande s limunom i keksom božanstvenog su ukusafoto: Alice Tsygankova/Shutterstockž

Ako volite oblandu, isprobajte ovaj predivan recept s limunom i mlevenim keksom. Fil je preukusan, a kolač se lako priprema.

 

Preporučuje se da se jaja obrade na pari, kako bi se smanjio rizik od salmonele, mada u originalnom receptu nema kuvanja na pari, već se samo belanca i žumanca odvojeno umute i tako se prave filovi.

 

Sastojci:

 

  • 6-8 jaja
  • 250 gr margarina
  • 200 gr mlevenog keksa
  • malo šećera
  • kora jednog limuna
  • pakovanje oblande

 

Priprema:

  1. Odvojte žumance i belance. Belanca umutite na pari, vodeći računa da voda ne bude vruća, već topla, da se belanca ne bi zgrudvala; mutite energično nekoliko minuta, a šećer dodajite malo po malo. U fil od belanaca kašikom umešajte mleveni keks.

  2. Za drugi fil: umutite margarin s malo šećera, pa dodajte malo po malo žumanca koja ste skuvali na pari, kao i rendanu koru limuna.

  3. Na prvu, treću i petu oblandu namažite žuti fil, a na drugu i četvrtu keks fil. Oblandu uvijte u foliju i ostavite par sati da odstoji.
  4. Po vrhu pospite keks.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za sremačke salčiće

 

 

 

makonda-tracker