recept za sve prilike

Jastučići sa sirom po jednostavnom receptu, mekani & tako mirisni da svi polete u kuhinju

0

Ako volite mekana domaća peciva,  obavezno isprobajte ove predivne jastučiće sa sirom i peršunom.

foto: Youtube Printscreen,  Enfes Yemek Tarifleri
foto: Youtube Printscreen, Enfes Yemek Tarifleri

Ako volite ukus domaćeg peciva sa sirom, obavezno isprobajte preukusne jastučiće koji se prave lako,  a od njih zamiriše cela kuća.

 

Možete se igrati s nadevom, pa umesto peršuna ubaciti blitvu ili spanać, ili ništa, ako tako više volite. Prosto, možete i sir zameniti nečim drugim po svom ukusu.

 

Sastojci:

 

Za testo

  • 1 čaša toplog mleka (200ml)
  • 1 manja čaša tople vode (90ml)
  • 1 manja čaša ulja (90 ml)
  • 1 kašika suvog kvasca (10 gr)
  • 1 belance (žumance čuvajte za premazivanje)
  • 5 šolja brašna (600 gr)
  • 1 kašičica soli

 

Za nadev

  • 150 gr sira
  • pola struka peršuna

 

Priprema:

  1. Redom dodajite navedene sastojke za testo i onda umesite u loptu. Ostavite da odmori oko 40 minuta i da nadođe.

  2. Razvijte testo i onda čašom nasecite krugove. Ostatak testa koji je višak umesite u novu loptu, pa ponovite postupak.

  3. Loptice filujte mešavinom sira i peršuna (možete izostaviti peršun ako želite), pa ih formirajte u jastučiće, kao na slici:

Pecivo
foto: Enfes Yemek Tarifleri/YouTube Printscreen

4. Ređajte jastučiće u pleh, pa premažite žumancetom.

5. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok ne porumene.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

BUREK I PECIVO PUNI ŠEĆERA! Saveti nutricioniste o tome šta NIKAKO ne treba da dajete deci da jedu (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker