Napravite domaće puter keksiće na najjednostavniji način, koji se prosto tope u ustima.
Puter keksići se prosto tope u ustima i fenomenalnog su ukusa.
Sastojci:
- 200 grama putera (koji je odstojao na sobnoj temperaturi)
- 120 grama šećera
- 280 grama belog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
-
U činiji izmiksajte puter sa šećerom. Puter mora da odstoji na sobnoj temperaturi.
- Dodajte vanilu, a potom i prosejano brašno. Sve lepo umutite.
- Vreme je za oblikovanje! Od testa oblikujte keksiće u obliku kružića, ili u kom već obliku želite, a onda stavite u frižider na jedan sat.
- Prebacite u pleh za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 11-12 minuta. Kada vidite da su ivice postale zlatne boje, vadite ih iz rerne. Nema veze ako su mekani na dodir, jer će se stvrdnuti kad se ohlade.
- Služite uz mleko, čaj... Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač
( Glossy, M.R. )