hrskavo i kremasto

Topi se u ustima: Sočno i preukusno jelo sa piletinom zapečeno u rerni sprema se lako & brzo i san je svakog gurmana

1

Jednom kada budete probali ovo jelo stalno ćete ga praviti

Najukusniji i najsočniji letnji ručak koji ćete probati
Najukusniji i najsočniji letnji ručak koji ćete probatifoto: Youtube/printscreen

 

Ako tražite brz i ukusan letnji obrok koji će zadovoljiti celu porodicu, ovaj recept je pravi izbor.

 

Krompir savršeno zapečen u rerni kombinuje se sa rastopljenim čedar sirom koji se rasteže i sočnom piletinom koja daje dodatnu punoću ukusu.

 

Ova jednostavna kombinacija sastojaka stvara jelo koje je istovremeno kremasto, hrskavo i neodoljivo aromatično.

 

SASTOJCI

 

 

Za fil:

  • Biljno ulje (45 ml)
  • 1 luk
  • 2 kašike ulja (20 ml)
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika 1 zelena paprika
  • Pileća prsa (400 gr)
  • So i začini po želji
  • Mlevena paprika
  • Crni biber
  • Origano
  • Rendani sir čedar (25 gr)

 

Za preliv:

 

Sprema se lako i jedniostavno
Sprema se lako i jedniostavnofoto: Youtube/printscreen

PRIPREMA

 

  1. Izrendajte na krupno 3 prethodno oprana i oguljena krompira, a zatim ih kroz cediljku dobro ocedite od soka kako bi krompir bio suv. Potom u izrendani krompir dodajte dva jaja, prstohvat peršuna, brašno, so, mlevenu papriku, biber, kumin i nanu. Sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu.
  2. Pripremite četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje, pa dobijenu masu ravnomerno rasporedite po njemu. Ubacite u rernu na 20 minuta na temperaturu od 200°.
  3. Za to vreme u tiganju zagrejte biljno ulje, pa dodajte sitno seckani luk, pa sitno seckanu crvenu i zelenu papriku. Kada se sve zajedno dobro prokrčka, dodajte na kockice iseckane pileće grudi i dodajte so, biber, mlevenu papriku i origano.
  4. Sve dobro mešajte dok se meso ne zapeče. Pred kraj dodajte 25g rendanog čedar sira i promešajte pa skinite fil sa ringle.
  5. Izvadite koru iz rerne i podelite je na jednakih 6 delova. Svaki od četvrtastih dleova napunite filom i zamotajte u oblik valjka. Kada dobijete 6 takvih složite ih na pleh, pa odozgo dodajte rendani čedar i peršun, te polijte maslinovim uljem i ubacite u rernu.
  6. Neka se zapeče u rerni na 200° oko 15-20 minuta, a onda može da se posluži. Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nacionalno jelo Perua

 

makonda-tracker