praktično, a neodoljivo!

Bez brašna i šećera: Superzdrav kolač po receptu Sanje Marinković pravi se u nekoliko koraka

1

Vreme prolazi, a jedna od najvećih TV zvezda na našim prostorima se ne menja! Sanja Marinković, međutim, ne krije tajne svog izgleda i više puta je podelila kako joj postiže da sačuva mladolik izgled i vitku liniju, a ovaj neodoljivi dezert jedna je od poslastica u kojima uživa.

Sanja Marinković je više puta delila tajne svoje ishrane i fenomenalnog izgleda.
Sanja Marinković je više puta delila tajne svoje ishrane i fenomenalnog izgleda.foto: Instagram / sanjamarinkovicofficial

Poznata voditeljka Sanja Marinković već decenijama važi za jednu od poznatih dama koje su veoma posvećene svom izgledu i zdravlju i izgleda manje-više identično.


To joj nije stiglo slučajno – autorka emisije "Magazin In" ozbiljno pristupa i svojoj ishrani i vežbanju, a u više navrata je otkrila svoje tajne.


Volim pravilnu ishranu i sve manje jedem meso. Poslušala sam neke mudrije od mene, i uglavnom jedem sirovu hranu. Zapravo ne jedem ništa (smeh) – rekla je voditeljka jednom prilikom.

Moram da kažem da već deset, petnaest godina ne jedem žumance, jedem samo belance. Unesem tako samo protein, žumance sam skroz izbacila. I kad pravim kajganu, pravim je samo od belanaca – ispričala je ona u emisiji "Praktična žena" i otkrila da kafu ima običaj da zasladi kašičicom meda umesto šećerom.


Prilikom gostovanja u ovoj emisiji, Sanja je podelila i svoj recept za ukusan i zdrav kolač od šargarepe, koji se priprema iznenađujuće lako.


Kolač od šargarepe po receptu Sanje Marinković

 

Kolač od šargarepe spada u najpopularnije na svetu.
Kolač od šargarepe spada u najpopularnije na svetu.foto: olga's captured moments/Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 jajeta
  • 6 kašika javorovog sirupa
  • 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
  • 1/4 šolje biljnog mleka
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 1/4 šolje gustina
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • aroma vanile
  • 1 šolja rendane šargarepe
  • 1/3 šolje seckanog ananasa
  • 1/3 šolje mlevenih oraha


Za glazuru:

 

  • 300ml umućene kokosove kreme
  • 1/2 šolje krem sira
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • aroma vanile

 

Priprema

  1. Sve sastojke za kolač, sa izuzetkom šargarepe i ananasa, umutite u činiji.
  2. Potom u ovu smesu dodajte ananas i rendanu šargarepu, dobro promešajte, pa prelijte u kalup koji ste prethodno podmazali ili obložili pek-papirom.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pa izvadite se hladi.
  4. Pomešajte u jednoj činiji sve sastojke za glazuru, pa time prelijte ohlađen kolač i ukrasite sitno rendanom šargarepom.

 

BONUS VIDEO

Sanja Marinković o ljubavnom životu

 

makonda-tracker