Bez pečenja kore i bez mnogo posla, ovaj jednostavan dezert je sjajan način da se osvežite na najvišim temperaturama, a njegova tekstura je lagana i neodoljiva.
Temperature su već dugo iznad 30 stepeni i svima su nam potrebni lagani, kremasti i hladni zalogaji, a ovaj je s razlogom jedan od omiljenih! Pogledajte kako se pravi najjednostavniji i najbrži letnji dezert od malina.
Sastojci:
- 250 g zamrznutih malina
- 80 g šećera
- 30 g gustina
- sok jedne pomorandže
- piškote
- 150 g rikota sira
- 50 šećera u prahu
- 150 slatke pavlake
- 15 g kakao praha
- čokolada za dekoraciju
Priprema
- U šerpici pomešajte maline, šećer i gustin, dobro promešajte da se gustin razmuti, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne. Iscedite pomorandžu.
- Po dnu manjeg kalupa poređajte piškote, namažite ih ovlaš sokom od pomorandže, pa preko toga nanesite smesu od malina. Ponovo poređajte piškote i mažite ih sokom od pomorandže.
- U jednoj posudi pomešajte rikota sir i šećer u prahu, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim prelijte slatkom pavlakom i mutite mikserom dok ne dobijete fin i lagan krem.
- Sipajte kakao, mešajte dok se ne rasporedi ravnomerno po filu, a potom to namažite preko piškota i lepo poravnajte.
- Preko svega narendajte čokoladu za dekoraciju, pa stavite u frižider da se stegne.
Pogledajte kako se pravi kolač od malina i piškota.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?
( Glossy, T.S.R. )