neodoljiva

4 sastojka & 5 minuta za superkremasti dezert: Letnja sladoled torta s laganim filom i neobičnom korom

0

Rashladite se i zasladite bez previše muke! Umesto da pečete biskvit za koru, možete na sasvim nov način iskoristiti nešto što sigurno imate u kući.

Lagana letnja sladoled torta s korom od napolitanki i kremastim filom
Lagana letnja sladoled torta s korom od napolitanki i kremastim filomfoto: Ricette dolci/YouTube Printscreen

Letnje poslastice obično su slatkiši oko kojih nemamo mnogo posla, jer se kao zamena za klasičnu koru koriste keks i razne druge interesantne alternative. Malo je poznato da se na ovaj način mogu iskoristiti i napolitanke.


Sve što je potrebno jeste sameljete napolitanke u blenderu, a zahvaljujući njihovom filu, nije potrebno dodavati puter ili ulje, već ćete dobiti teksturu koja može da se utisne u kalup i posluži kao osnova za dezert.


Dodajte tome jednostavan fil od krem-sira, slatke pavlake i kondenzovanog mleka i dobićete dezert koji se pamti, a ne zahteva mnogo truda.

Sastojci:

 

  • 300 g čokoladnih napolitanki
  • 180 g maskarpone ili bilo kog krem-sira
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 ml kondenzovanog mleka
  • Dekoracija po želji

 

Kremasta letnja sladoled torta
Kremasta letnja sladoled torta foto: Ricette dolci/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Usitnite napolitanke u blenderu, dok ne dobijete praškastu smesu, pa je usitnite u dno kalupa za tortu (da posluži kao kora) i lepo poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.
  2. U činiji umutite maskarpone ili krem-sir sa slatkom pavlakom. Kad se zgusne, dodajte kondenzovano mleko i mutite još malo. Nanesite ovaj fil na koru i poravnajte.
  3. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na dva sata. Uklonite potom prsten kalupa i ukrasite po ukusu: rendanom čokoladom, šarenim mrvicama,mlevenim orašastim plodovima, suvim voćem...

Pogledajte kako se pravi sladoled torta s korom od mlevenih napolitanki.

 

 

makonda-tracker