Lagana, puna izdašnog i finog krema i neodoljivog ukusa, ova sladoled-torta je idealna poslastica za letnje dane.
Sendvič-sladoledi spadaju u omiljene smrznute dezerte poslednjih godina, a ukoliko pratite ovaj recept dobićete tortu inspirisanu ovim neodoljivim slatkišem!
Laka za pripremu, od svega četiri sastojka i bez upotrebe šporeta, ova poslastica savršen je izbor nakon ručka ili kada vam treba osveženje u vrelim letnjim danima.
Oblandu možete seći na kvadrate da bi se lakše servirala, ali i ne morate – u svakom slučaju će biti fantastična!
Sastojci:
- 2 lista oblande
- 150 ml + 140 ml kondenzovanog mleka
- 20 g kakao praha
- 250 ml + 250 ml slatke pavlake
Priprema
- Sipajte u činiju kondenzovano mleko, pa dodajte kakao i dobro razmutite. Kad se sjedini, sklonite na stranu.
- U drugu posudu sipajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa tome dodajte prethodnu smesu s kakaoom i nastavite da mutite.
- Poređajte po dnu kalupa oblandu (može sečenu na kvadrate) i prelijte je pripremljenom smesom i lepo poravnajte. Stavite u frižider na pola sata.
- U međuvremenu sipajte u odvojenu činiju slatku pavlaku, umutite, pa dodajte 140 ml kondenzovanog mleka i mutite još malo. Time prelijte tortu, poravnajte, pa preklopite drugim listom oblande.
- Stavite u frižider ili zamrzivač da se stegne.
Pogledajte kako se pravi torta inspirisana sendvič-sladoledima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?
( Glossy, T.S.R. )