Piškote su vrlo zahvalna namirnica za domaće slatkiše za koje se ne peče kora, a u kombinaciji s laganim filom daje nezaboravan letnji dezert.
Leti su među najpopularnijim dezertima sladoled-torte, koje se prave od biskvita i keksova koji imaju cilj da zamene klasičnu pečenu koru i kremastog fila.
Jedna od voljenijih takvih poslastica je brza torta od piškota, a danas vam predstavljamo jedan fenomenalan recept koji ne oduzima mnogo vremena.
Sve što je potrebno jeste šest sastojaka, a po želji možete i ne morate posuti i kakao prah na kraju.
Sastojci:
- pakovanje piškota
- 300 ml mleka + malo mleka za umakanje
- 1 žumance
- 2 kašike šećera
- 2 kašike gustina
- 50 g crne čokolade
- kakao prah po ukusu za dekoraciju
Priprema
- Obložite kalup prozirnom folijom.
- Umačite piškote u mleko, pa ređajte po dnu i zidovima kalupa kao u snimku.
- Sipajte mleko u šerpu i dodajte žumance, šećer i gustin, pa dobro umutite žicom i stavite da se kuva na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.
- Kad sklonite s ringle, dodajte u vrelu smesu izlomljenu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi i ne sjedini. Sipajte tu smesu u kalup, preko piškota, i poravnajte špatulom.
- Zatim umačite ostatak piškota u malo mleka, pa ređajte preko fila.
- Kad se prohladi, prekrijte providnom folijom i stavite u frižider da odstoji preko noći, pa sutradan okrenite naopačke i uklonite kalup. Poprskajte kakao prahom.
Pogledajte kako izgleda priprema ove sladoled-torte.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač