miluje sva čula

Spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg: Najbrži recept za najlepšu SLADOLED TORTU SA BADEMIMA koju ćete ikada probati

0

Sladoled torta sa bademima nešto je najukusnije što ćete probati ovoga leta, a priprema se brzo i lako!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Uživajte u letnjoj osvežavajućoj poslastici uz našu brzu sladoled tortu sa bademom.

 

Ova torta spaja hrskavu bazu od keksa i badema sa kremastim slojem vanilinog sladoleda, pružajući savršenu kombinaciju tekstura i ukusa.

 

Dodatni sloj tamne čokolade, ukoliko se odlučite za njega, dodaje dubinu i luksuz, čineći ovu tortu neodoljivom za sve ljubitelje slatkih zadovoljstava.

 

 

Sastojci

 

  • 500 g sladoleda od vanile
  • 150 g badema, iseckanih
  • 150 g keksa 
  • 100 g putera, otopljenog
  • 100 g tamne čokolade (opciono, za preliv)
  • 2 kašike meda ili sirupa od javorovog drveta (opciono, za sladak preliv)

 

Osim što je zdrav, badem je preukusan
Osim što je zdrav, badem je preukusanfoto: kuvona/Shutterstock

 

Priprema

 

1. Priprema baze: 

  • Keks stavite u blender ili ga sameljite u prah. Dodajte iseckane bademe i otopljeni puter. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  • Dobijenu smesu utisnite ravnomerno u dno okruglog kalupa za torte (prečnika oko 20-22 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Dobro pritisnite smesu da bude kompaktna i ravna. Stavite u zamrzivač oko 15-20 minuta da se stegne.

 

2. Priprema sladolednog sloja:

  • Izvadite sladoled od vanile iz zamrzivača i ostavite ga da omekša nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
  • Prelijte omekšali sladoled preko pripremljene baze od keksa i badema. Poravnajte površinu sladoleda i vratite u zamrzivač da se potpuno stegne, najmanje 2 sata ili preko noći.

 

Najlepša sladoled torta koju ćete probati
Najlepša sladoled torta koju ćete probatifoto: Profimedia

 

3. Dodatni korak (opciono):

 

  • Ako želite dodatni sloj preliva od čokolade, otopite tamnu čokoladu sa malo maslaca ili kokosovog ulja na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj. Dodajte med ili javorov sirup za slatkoću.
  • Prelijte preliv preko ohlađenog sladoleda i vratite u zamrzivač da se preliv stegne.

 

4. Serviranje:

 

  • Pre nego što poslužite tortu, izvadite je iz kalupa i ostavite nekoliko minuta da malo omekša pre sečenja. Ukrasite po želji sa dodatnim bademima ili komadićima čokolade.

 

Ova sladoled torta sa bademom je osvežavajuća i lako se pravi, idealna za letnje dane kada želite nešto jednostavno, ali impresivno. Uživajte u njoj!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

 

makonda-tracker