gastronomski užitak

Bez brašna i jaja, gotovo za samo pola sata: Brzi letnji štapići od krompira koje ćete praviti jednom sedmično

0

Predstavljamo vam jednostavan i brz recept za najukusnije letnje (pred)jelo bez brašna i jaja.

Ovo su najlepši krompirići koje ćete probati
Ovo su najlepši krompirići koje ćete probatifoto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

U potrazi za laganim i ukusnim letnjim obrocima često ponestane dobrih ideja, naročito ako smo limitirani namirnicama koje možemo da upotrebimo.

 

Na primer, zbog alergija i intolerancije mnogi ljudi u svoju ishranu ne smeju da uvrste često neizostavne namirnice poput brašna i jaja, što ume da bude frustrirajuće.

 

Ipak, postoji rešenje i za to – u nastavku teksta predstavljamo vam jednostavan i brz recept za najukusnije letnje jelo bez brašna i jaja koje ćete obožavati! 

SASTOJCI

  • 3 krompira
  • 1 crvena paprika
  • Nana
  • Peršun
  • Sir čedar (100 grama)
  • 5 kašika skroba (120 grama)
  • 1 kašičica soli (8 grama)
Zdrav način pripreme daje pruekusne rezultate
Zdrav način pripreme daje pruekusne rezultatefoto: Shutterstock/Oksana Mizina

PRIPREMA

  1. Oljuštite 3 krompira i isecite ih na krupnije komade, a zatim ih ubacite u lonac i prelijte vodom tako da gornji nivo dodiruje vrhove krompira.
  2. Kuvajte krompir oko 15 minuta, dok ne omekša. Uzmite jednu crvenu papriku i iseckajte je na što sitnije komadiće. Zatim na isto tako sitne komadiće iseckajte listiće nane i peršuna.
  3. Narendajte 100 g čedar sira na krupnoj strani rendea.
  4. Skuvani krompir izgnječite kao kada pravite pire, pa zatim u tako dobijenu masu dodajte naseckanu papriku, peršun, nanu i izrendani sir i sve dobro umešajte.
  5. Kada dobijete kompaktnu masu dodajte 5 kašika skroba i jednu kašičicu soli. Dobro sve umešajte, pa radnu površinu pospite sa malo skroba, koji u ovom slulaju menja brašno, a onda rukama počnite da razvlačite dobijenu masu poput testa.
  6. Konačno, masu razvaljajte oklagijom i kada dobijete oblik "ravne ploče" ravnomerno iseckajte na štapiće. Tako dobijene štapiće ubacite u tiganj sa prethodno zagrejanim vrelim uljem i pržite sve dok krompirići ne dobiju zlatkastu boju.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

makonda-tracker