Predstavljamo vam pomalo neobičan, ali fenomenalan recept za domaću proju
Proja spada u omiljena peciva na našim prostorima, pa je samim tim dobila mnogo interesantnih verzija.
Često je pravimo u obliku mafina, popularni su recepti s jogurtom i kiselim mlekom, a u letnjim danima je omiljena sočna proja s tikvicama.
Međutim, malo je poznata proja s mlevenim orasima i vinom, koja ima neobičan, a ipak donekle poznat ukus, veoma je sočna i izdašna.
Sastojci:
- 2 šolje belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šolje mlevenih oraha
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja vina
- 2 šolje kisele vode
- ½ šolje ulja
Priprema
- U jednoj činiji pomešajte belo i kukuruzno brašno s mlevenim orasima, pa im dodajte prašak za pecivo.
- Malo po malo, dodajte mineralnu vodu i vino, uz neprestano mešanje da biste razbili grudvice, a na kraju i ulje i sve dobro promešajte.
- Kad bude kompaktno, sipajte u pleh, koji ste prethodno obložili pek-papirom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Srpska proja na listi najboljih hlebova sveta
( Glossy, T.S.R. )