neodoljiv

Tako moćan da ga zovu – botoks u čaši! Ovaj osvežavajući letnji napitak je prava mala bomba vitamina C i antioksidanasa

0

Dodajte svom jelovniku ovo piće, izuzetno bogato hranljivim materijama, i vaše telo i koža biće vam zahvalni

Borovnice, ribizle, maline i kupine spadaju u niskokalorične voćke, a sadrže obilje vitamina C i antioksidanata,
Borovnice, ribizle, maline i kupine spadaju u niskokalorične voćke, a sadrže obilje vitamina C i antioksidanata, foto: Denis Zubchenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Takozvana anti-aging pića veoma su popularna u toplijim mesecima jer su istovremeno osvežavajuća, male energetske bombe pune hranljivih sastojaka i sadrže jedinjenja koja nam pomažu u očuvanju zdrave, zategnute i čiste kože.


Još uvek nema relevantnih naučnih istraživanja koja pokazuju da li ove mešavine zaista pomažu u produženju mladolikosti, ali one definitivno sadrže sastojke koji vam mogu biti značajni u tome.


Postoje mnoge varijante s kolagenom i proteinima u prahu, ali ukoliko želite 100% prirodnu verziju, sigurno će vam se dopasti ovaj brzi smoothie od bobičastog voća i banane, koji se često naziva botoksom u čaši.

Borovnice, ribizle, maline, kupine i drugo bobičasto voće spadaju u niskokalorične voćke, s niskim glikemijskim indeksom, a sadrže obilje vitamina C i antioksidanata, korisnih za obnavljanje i podmlađivanje kože. Što se tiče banana, ona je, takođe, bogata vitaminom C i E, kalijimom i drugim hranljivim materijama i često se preporučuje ljudima koji imaju probleme s aknama i upalama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N (@drawyourclaws)


Uz to, banane sadrže mnogo antioksidanasa dok se bobice, na prvom mestu borovnice, često nazivaju "kraljicama antioksidanasa", zahvaljujući čemu mogu da pomognu u odlaganju pojave prvih bora.

 

Smoothie od bobica i banana


Sastojci:

 

  • 3 šolje zaleđenog bobičastog voća (mešanog ili samo jedne vrste)
  • 1 zaleđena banana, isečena na kolutove pre stavljanja u zamrzivač
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika meda
  • 1,5 šolja bademovog mleka


Priprema

  1. Ubacite u blender zamrznute bobice, banane, med, jogurt i ekstrakt vanile, pa dodajte, malo po malo, bademovo mleko, uz blendanje. Možda vam neće biti potrebno sve mleko – zavisi od željene gustine.
  2. Služite odmah hladno.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dermatolog Lana Ćirković i psiholog Bojana Šlajmer o opasnosti novog bjuti trenda

 

makonda-tracker