prste da poližeš

Harmonični spoj kremastog pesto sosa i osvežavajućeg čeri paradajza: Brzo i ukusno letnje jelo gotovo je za 15 minuta

0

Ovo jelo je brzo, ukusno i idealno za letnje dane jer kombinuje svežinu paradajza i mocarele sa bogatim ukusom pesto umaka.

Pesto testenina sa mocarelom i čerijem
Pesto testenina sa mocarelom i čerijemfoto: www.pqpictures.co.uk / Alamy / Alamy / Profimedia

Uživanje u letnjim danima često znači tražiti brze i ukusne obroke koji ne zahtevaju previše vremena za pripremu.

 

Pesto testenina sa paradajzom i mocarelom je upravo takav jednostavan obrok koji spaja svežinu paradajza, kremoznost mocarele i aromatični pesto umak.

 

Ovo jelo donosi osvežavajući ukus leta direktno na vaš tanjir, idealna je opcija kako za opuštene porodične večere tako i za uživanje na terasi.

 

Sastojci:

 

  • 250 g testenine po izboru 
  • 2-3 kašike pesto umaka (može biti kupovni ili domaći)
  • 200 g čeri paradajza, prepolovljenih
  • 1 loptica mocarela sira, isečena na kockice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Sveži bosiljak za dekoraciju (opciono)

 

Pesto sos savršen je izbor za leto
Pesto sos savršen je izbor za leto foto: JUNG SUNGMIN / Alamy / Alamy / Profimedia

Uputstvo:

 

  1. Skuvajte testeninu: U većoj šerpi prokuvajte vodu, dodajte malo soli i skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja dok ne bude al dente (tj. skuvana, ali još čvrsta). Ocedite je i stavite sa strane.
  2. Pripremite sos: U velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte čeri paradajz i dinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.
  3. Dodajte testeninu: Dodajte skuvanu testeninu u tiganj sa paradajzom. Promešajte da se paradajz ravnomerno rasporedi po testenini.
  4. Dodajte pesto i mocarelu: Prelijte pesto umak preko testenine i paradajza, dobro promešajte da se sve sastojke sjedine. Dodajte isečenu mocarelu i lagano promešajte da se mocarela malo istopi.
  5. Začinite i poslužite: Po ukusu posolite i pobiberite. Ako volite, poslužite ukrašeno sa svežim listićima bosiljka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

 

makonda-tracker